Mainos

Kallis: Presidentin pitäisi puuttua amerikkalaisvastaisuuteen

Kristillisdemokraattien presidenttiehdokkkaan mukaa Suomea vaivaa amerikkalaisvastaisuus. Hän kritisoi myös Suomen suhtautumista Israeliin.

Kristillisdemokraattien presidenttiehdokas Bjarne Kallis katsoo, että presidentin pitäisi ottaa kantaa Suomessa vallitseviin Yhdysvaltoja ja Israelia vastustaviin mielialoihin.

Kalliksen mukaan presidentti voisi mielipidevaikuttajana puuttua kielteisiin asenteisiin. Kalliksen mielestä ei voida sanoa, että Suomen suhteet Yhdysvaltoihin ovat kunnossa, kun maassa vallitsee melkoinen amerikkalaisvastaisuus.

- Monesti jää sellainen käsitys kuin kaikki paha tulisi Amerikasta. En ole huomannut, että presidentti tai pääministeri olisi edes yrittänyt vaikuttaa myönteisemmän ja asiallisemman asenteen saamiseksi. En tarkoita, etteikö USA:n politiikkaa saisi arvostella, mutta sen ja maan johdon leimaaminen täysin hölmöksi ei voi olla vahingoittamatta suhteitamme, Kallis sanoo.

Kallis arvostelee myös virallisen Suomen ja ulkoministeri Erkki Tuomiojan linjaa Israelia kohtaan.

- Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, milloin Israel on reagoinut Suomen äänestyskäyttäytymisestä YK:ssa asiassa, joka on koskenut Israelia. Ulkoministerin antamat yksipuoliset lausunnot Lähi-idästä ovat myös joutuneet kritiikin kohteeksi, Kallis huomauttaa.

Venäjän tilanteeseen Suomen pitäisi Kalliksen mielestä myös ottaa kantaa selvemmin, muun muassa siihen miten mediaa ja kansalaisjärjestöjä kohdellaan.

- Vaikeneminen näistä asioista ei ole Suomen etu, vaan se vie meidät yhä kauemmaksi siitä, mitä luottamuksellisilla suhteilla tarkoitetaan, Kallis neuvoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.