Sebastien Ogierilta muistutus Kalle Rovanperän edusta – "Ehdottomasti suosikkien listalla"

Kalle Rovanperä antoi näytteen vauhdistaan Toyotan testeissä 2:01
Kalle Rovanperä antoi näytteen vauhdistaan Toyotan lumisissa testeissä.

Kalle Rovanperällä on mahdollisuus rikkoa Jari-Matti Latvalan hallussa oleva ennätys tulevana viikonloppuna.

Latvala on rallin MM-sarjan historian nuorin osakilpailuvoittaja. Nykyään Toyotan tallipäällikkönä toimiva Latvala oli 22 vuoden ja 313 päivän ikäinen voittaessaan Ruotsin MM-rallin vuonna 2008.

Toyotan nuorella tähtikuljettajalla Rovanperällä on ikää 20 vuotta ja vajaat viisi kuukautta. Rovanperä murskaisi Latvalan ennätyksen selvällä marginaalilla, jos hän nousisi sunnuntaina korkeimmalle korokkeelle Rovaniemen MM-rallin päätteeksi.

Rovanperä nappasi lyhyen WRC-uransa ensimmäisen palkintosijan vuosi sitten Ruotsissa. Tuolloin suomalaislupaus teki huikean esityksen kilpailun päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella – hän latasi selvän pohja-ajan ja nousi kolmanneksi Toyotan ykköstähden Sebastien Ogierin edelle.

Ogier uskoo, että Rovanperällä on mahdollisuudet voittoon Rovaniemellä. Ranskalainen kertoi Autosportille, että Rovanperä on ”ehdottomasti suosikkien listalla” Lapissa.

– Itse asiassa tämä ei ole hänelle uusi kilpailu, sillä hän oli täällä viime vuonna Yariksella. Hän on aina nopea lumella, kuten näimme viime kaudella (Ruotsissa), Ogier muistutti.

Rovanperällä on todellakin pieni etu kilpakumppaneihinsa verrattuna. Hän on kilpailuun osallistuvista WRC-kuljettajista ainoa, joka on osallistunut Tunturiralliin nykyaikaisella WRC-kalustolla. MM-rallin reitillä hyödynnetään huomattavasti Tunturirallin tiestöä.

Talviset olosuhteet sopivat muutenkin Rovanperälle.

– Hän saattaa olla nuori iältään, mutta hän ei todellakaan ole kokemukseltaan nuori tällä alustalla, Ogier painotti.

Ogier nappasi uransa seitsemännen mestaruuden Toyotalla viime kauden päätteeksi. Ranskalainen aloitti tittelin puolustamisen tyylikkäästi, kun hän keräsi maksimipisteet tammikuussa ajetusta Monte Carlon MM-rallista.

MM-sarjan kärkipaikka tietää sitä, että Ogier joutuu ajamaan ensimmäisenä läpi perjantain kaksi erikoiskoetta. Kilpailun avauspäivän ohjelmassa on kahdesti läpi ajettava Sarriojärven erikoiskoe, jolla on mittaa yli 30 kilometriä.

– Toivottavasti tiellä ei ole paljon lunta, sillä muuten elämästäni tulee hankalaa, Ogier totesi.

Lue myös:

    Uusimmat