Kalle Rovanperän vauhti vain kiihtyy Virossa – laittoi hallitsevan maailmanmestarin ahtaalle

6:51
Video: Rallikuski Kalle Rovanperä kävi testaamassa aitoa F1-simulaattoria Seinäjoella

Kalle Rovanperä jatkaa kärkikahinoissa Lõuna-Eesti-rallissa Virossa. Suomalainen käy tiukkaa kamppailua Viron Ott Tänakin kanssa kilpailun kärjessä.

Toyotan Kalle Rovanperän vauhti kiihtyy Viron kaakkoisosassa ajettavassa Lõuna-Eesti-rallissa. Rovanperä on neljän ajetun erikoiskokeen jälkeen rallissa toisena 7,5 sekuntia Hyundain Ott Tänakia perässä. 

Rovanperä tykitti kilpailun kolmannella erikoiskokeella toiseksi häviten vain 0,2 sekuntia Tänakille. 10,56 kilometrin mittainen erikoiskoe oli uusinta ykköspätkästä, joka ajettiin aamulla ensimmäisenä. Ensimmäisellä kerralla Rovanperä jäi Tänakista 1,8 sekuntia.

– Se oli paljon urautuneempi kuin odotimme. Autoni aliohjasi pahasti, olin vähän vaikeuksissa, Rovanperä sanoi erikoiskokeen jälkeen, Rovanperä sanoi kolmannen pätkän jälkeen.

Päivän neljäs erikoiskoe oli uusinta toisesta pätkästä. Rovanperä paransi aamuin aikaansa 6,6 sekuntia, mutta Tänak tuli vielä kovempaa. Virolainen löi pohjat 1,4 sekunnin erolla Rovanperään. Rovanperä on selvästi saamassa ajamistaan parempaan kuosiin, sillä aamulla hän jäi virolaisesta samalla pätkällä 4,1 sekuntia.

– Muutimme vähän asetuksia. Olin hieman turhan varovainen alussa, Rovanperä sanoi pätkän jälkeen.

Rovanperän tapaan Toyotaa käskevä Sebastien Ogier on kisassa kolmantena 16,2 sekuntia ja Hyundain Thierry Neuville neljäntenä 18,2 sekuntia kärjestä jääneenä. Toyotan Elfyn Evans on jäänyt Tänakista 20,9 sekuntia. Fordin Esapekka Lappi on kuudes 51,6 sekuntia kärjestä.


Rallin viides erikoiskoe käynnistyy kello 14.44 ja viimeinen eli kahdeksas erikoiskoe kello 18.31.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja