Kalle Rovanperä pitää kilpailijan tallipäällikön varpaillaan: "Ei pidä tulla huijatuksi"

3:13
Esapekka Lappi johtaa WRC2-luokkaa ensimmäisen ek:n jälkeen. Lapille kelpaa Rovaniemeltä vain ja ainoastaan luokkavoitto.

Hyundailla on Rovaniemen MM-rallin ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen kaksoisjohto, mutta tallipäällikkö Andrea Adamo säilyttää tapansa mukaan malttinsa.

Ott Tänak oli Sarriojärven erikoiskokeella 3,6 sekuntia nopeampi kuin tallikaverinsa Craig Breen. Virolainen kiertää perjantain reittiä seitsemäntenä, irlantilainen yhdeksäntenä autona.

Neljäntenä autona reitillä oleva Toyotan Kalle Rovanperä on heidän lähin uhkaajansa. Rovanperän ero Tänakiin on 10,6 sekuntia.

– Vielä on yhdeksän pätkää ajamatta, Hyundai-pomo Adamo totesi WRC All Liven haastattelussa ilmeenkään värähtämättä.

– Täytyy olla realistinen. On selvää, että ajopaikka on melko tärkeä. Jos Kalle ei olisi tehnyt virhettä, emme johtaisi. Täytyy aina olla realistinen, eikä pidä tulla huijatuksi tai innostua liikaa. Täytyy keskittyä ja ymmärtää, miten voimme parantaa.

Rovanperä oli 16,23 kilometrin väliajassa 1,9 sekuntia Tänakia nopeampi, mutta teki tämän jälkeen ajovirheen ja lipsautti risteyksessä lumipenkkaan.

Seuraavassa, 20,29 kilometrin väliajassa Rovanperä oli jäänyt Tänakista 11,9 sekuntia, eli virhe maksoi Rovanperälle ainakin 13,8 sekuntia. Viimeisillä 10 kilometrillä Rovanperä oli 1,1 sekuntia Tänakia nopeampi.

Erot kärjessä ovat isot. Ensimmäisenä autona reitille startannut Toyotan Sébastien Ogier oli ensimmäisellä vedolla yhdeksänneksi nopein ja hävisi Tänakille 22,7 sekuntia.

Sarriojärven erikoiskoe ajetaan perjantaina vielä toistamiseen. Kello 18.38 alkava ek ajetaan pimeän jo laskeuduttua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja