Kalle Rovanperä hurjassa vauhdissa Virossa – "Aika näyttää hyvältä, mutta se ei ollut puhdasta ajoa"

Toyota-kuski Kalle Rovanperä näyttää löytäneen hyvän ajovireen Lõuna-Eesti-rallissa, vaikka edellisestä kisasta on kulunut yli viisi kuukautta. Rovanperä kaasuttelee kahden erikoiskokeen jälkeen kisan kakkosena 5,9 sekuntia Hyundain Ott Tänakin perässä.

Rallin MM-sarja jatkuu lähes puolen vuoden tauon jälkeen syyskuun alussa Virossa. Monet rallitähdet istuvat auton rattiin Viron teillä kuitenkin jo sunnuntaina, kun Kaakkois-Virossa kilpaillaan Lõuna-Eesti-rallissa.

Suomen ykköstykki Kalle Rovanperällä ei näytä olevan vaikeuksia sopeutua kisavauhtiin pitkäksi venyneen koronatauon jälkeen.

Rovanperä ajoi toiseksi kovimmat ajat kahdelle ensimmäiselle erikoiskokeelle aamun tunteina.

Rovanperä jäi ensimmäisellä noin 10 kilometrin pätkällä Hyundain Ott Tänakille 1,8 sekuntia ja oli toiseksi nopein. Myös toisella noin saman mittaisella erikoiskokeella virolainen Tänak oli nopein, 4,1 sekuntia ennen Rovanperää.

– Se oli ihan mukavaa. Tein paljon virheitä. Aika näyttää hyvältä, mutta se ei ollut puhdasta ajoa, Rovanperä kommentoi kisajärjestäjien verkkosivuilla.

Näin Tänak johtaa rallia kahden pätkän jälkeen 5,9 sekunnin kaulalla Rovanperään.

Rovanperän Toyota-tallikaverit Elfyn Evans ja Sebastien Ogier eivät ole pysyneet suomalaisen kyydissä. Evans on rallissa kolmantena 8,9 sekuntia kärjestä ja Ogier neljäntenä 9,5 sekuntia johtajasta.

Fordin Esapekka Lappi on kuudentena 28,3 sekunnin päässä Tänakista. Eerik Pietarinen on kahdeksantena ja Jari Huttunen kymmenentenä. Teemu Suninen on Fordillaan jäänyt jo yli minuutin päähän kelulasta.

Ralli jatkuu kello 11.44 ajettavalla kolmannella erikoiskokeella. Kahdeksas ja viimeinen pätkä starttaa kello 18.31.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja