Virheitä tehnyt Jari-Matti Latvala nousi neljänneksi Chilessä – MM-ralli siirtyi tauolle Ott Tänakin komennossa

Thierry Neuville ajoi voittoon Argentiinassa 1:17
Videolla Argentiinan MM-rallin ratkaisun hetket.

Toyotan Jari-Matti Latvala nousi neljänneksi Chilen MM-rallissa, kun kolme erikoiskoetta on ajettu. Latvalan vauhti riitti reilun 22 kilometrin pätkällä toiseksi, ja hän ohitti kokonaistilanteessa tallikaverinsa Kris Meeken. Latvala jäi pätkän pohja-ajan ajaneesta Hyundain belgialaisesta Thierry Neuvillestä vain 0,2 sekuntia.

–  Hyvä aika, mutten voi olla vieläkään iloinen, sillä tein muutamia virheitä erikoiskokeen loppuvaiheilla, Latvala kommentoi maalissa.

Latvala on jäljessä kärjessä jatkavaa toista tallikaveriaan Ott Tänakia 12,9 sekuntia. Heidän väliinsä mahtuvat vielä Citroenin Sebastien Ogier ja Neuville. Ogier on jäänyt Tänakista 6,1 sekuntia, Neuville 6,6.

– Yleisesti aamu oli positiivinen meille. Joitain asioita voimme parantaa, Tänak sanoi.

Fordin Teemu Suninen ja Citroenin Esapekka Lappi ovat keränneet tasaisesti tappiosekunteja perjantain jokaisella pätkällä. Yhdeksäntenä jatkava Suninen on jäänyt Tänakista nyt minuutin ja 14 sekuntia, kymmenentenä oleva Lappi jo 1.40.

Skodan Kalle Rovanperä on kokonaistilanteessa 12:s ja WRC2 Pro -luokassa kakkosena. Rovanperä on jäänyt luokkaa johtavasta Norjan Mads Östbergistä 11 sekuntia.

–  Menetän aikaa kilpailijoihin nähden niissä kohdissa, missä ei ole pitoa. Nyt on kuivempaa, mutta jossain kohtaa ei pysty sanomaan, onko tie todella mutainen. Luultavasti täytyy muuttaa joitakin yksityiskohtia autossa, Rovanperä pohti.

Chilessä ajetaan perjantaina vielä kolme erikoiskoetta. Ne ajoittuvat Suomen aikaan myöhäisiltaan ja yöhön. Seuraavan erikoiskokeen on määrä alkaa kello 22.24.

Lue myös:

    Uusimmat