Kalle Rovanperän tavaramerkkiveto oli jäädä piippuun – sitten alkoi tapahtua: "En tiedä miksi"

3:32
Kalle Rovanperältä häikäisevä veto Power Stagella – "Miten se pystyy tuohon?"

Toyotan WRC-tallin nuori suomalaistähti Kalle Rovanperä avasi uuden rallikauden vahvasti Monte Carlossa.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Ruotsin MM-ralli 9.–12.2.

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Rovanperä tykitti klassikkorallin toiseksi taipuen 18,8 sekunnilla jo yhdeksättä voittoaan Monacossa juhlineelle tiimikaveri Sebastien Ogierille.

– Kisa meni ihan hyvin. Rallin alussa oli vähän enemmän putsattavaa, mitä osasimme odottaa. Sen jälkeen olimme hyvässä vauhdissa. Voitosta olisi ollut kiva ajaa, mutta torstaina ja perjantain avauslenkillä ei siihen pystytty, Rovanperä ruoti.

– Mitä tutkimme asiaa, niin aika paljon aura-autona hävisi pitoa. Tällä kertaa se meni niin, enkä enää saanut "Sebiä" kiinni. Toki hänellä olisi varmasti ollut myös varaa kiristää.

Rovanperä ei lähtenyt spekuloimaan, olisiko hän voinut päihittää Ogierin, jos lähtöpaikka kisan alussa olisi ollut parempi.

– Olisi se voinut mennä tiukemmaksi. Ogier olisi tosin voinut puristaa kovempaa. Pystyimme kuitenkin ajamaan suhteellisen virheettömän kisan, mikä oli hyvä juttu.

Kisan päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta Rovanperä saalisti jälleen voiton ja täydet viisi lisäpistettä. Viime kaudella hän onnistui tässä seitsemän kertaa, joten täysi bonuspotti on jo Rovanperän tavaramerkki. 

Suomalainen kukisti M-Sport Fordin Ott Tänakin 0,6 sekunnilla, vaikka oli väliajoissa tappiolla.

– En tiedä, miksi alussa hävisin aikaa. Yritin ajaa alun pikku tien järkevästi, koska se on hankala osuus. Isolla tiellä lopussa sain ajoa puhtaammaksi, Rovanperä summasi.

Monte Carlon MM-rallissa Rovanperä oli paras täyden sarjan kiertävistä kuskeista, joten mestaruuden puolustaminen starttasi hienosti.

– Odotin, että jos on kuivaa, niin minun pitäisi pystyä ajamaan palkintosijoista. Tämä oli hyvä aloitus kaudelle ja hyvät pisteet, Rovanperä tokaisi.

1:26
Kalle Rovanperä sai huipputuloksen Monte Carlosta: "Hyvät pisteet."

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja