Yksi asia jäi kaivelemaan Kalle Rovanperää Suomen MM-rallissa – suomalaistähti jakoi analyyttistä tekstiä tekemisestään

Toyotan Kalle Rovanperältä odotettiin vain ja ainoastaan voittoa Suomen MM-rallista.

Rallin MM-sarjaa ylivoimaisesti johtava nuori supertähti kuitenkin itse tunnisti realiteetit ja yritti pitää odotukset maltillisina. Toinen sija ja täydet pisteet Power Stagelta lihottivat pistepottia 23 pisteen verran, jonka myötä ero sarjassa toisena olevaan, Suomessa voittoa juhlineeseen Hyundain Ott Tänakiin on muhkeat 94 pistettä.

– Perjantaina muutamilla pätkillä oli paljon irtosoraa. Tällaisessa rallissa erot ovat pieniä ja sitä on vaikea ajamalla paikata. Pätkät ovat myös kaikille tuttuja, joten muut tulivat takaa puhtaalla tiellä kovempaa. Eroa oli sen verran perjantain jälkeen, että ihan ei saatu sitä kiinni ajettua, Rovanperä sanoi.

– Lauantaiaamun sateessa pystyin vähän ajamalla tekemään eroja. Kun keli oli kuiva, oli se kiinni ajaminen vaikeampaa. Osasin odottaa, ettei voitto tule täällä helpolla lähtöpaikan takia. Oikeastaan viikonloppu oli aika lailla sellainen, mitä odotinkin.

Jyväskylässä syntynyt ja kasvanut Rovanperä myönsi, että voiton lipeäminen niukalla 6,8 sekunnin erolla jäi kaivelemaan.

– Totta kai harmittaa paljon. Huikea kannustus on ollut koko viikonlopun, niin olisihan se ollut hienoa antaa yleisölle hyvä suomalaistulos. Eihän se nytkään huono ollut, mutta voitto on aina parempi, Rovanperä tunnusti.

– Totta kai olen myös tyytyväinen. Ajoin oman suunnitelman mukaan ja sarjajohto kasvoi, niin pakkohan siihen on olla tyytyväinen. Olen yrittänyt tänä kautena ajaa fiksusti ja ihan hyvä pistejohtohan meillä on, Rovanperä huomautti.

Moni odotti Rovanperältä vielä sunnuntain Oittilan pätkältä tuimaa hyökkäystä. Tänak kuitenkin puristi paremman ajan, jonka myötä voittotaistelu kuihtui lopullisesti.

– En tarpeeksi hyökännyt Oittilassa, mutta se oli ihan tietoista. Kyllähän siellä olisi voinut mennä sen pari, kolme sekkaa kovempaa eli sitä vauhtia, mitä Ott tuli. Se ei olisi auttanut mitään. Jos toinen tulee sen, mitä noilla autoilla pääsee, ei siitä pääse enää itse kovempaa, Rovanperä ruoti.

VIDEO: Esapekka Lappi: "Eilisessä ja tässä päivässä meinasi olla vähän liikaakin ohjelmaa"

VIDEO: Ott Tänak: "Yksi parhaista voitoista, mitä olen koskaan ottanut"

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja