Kalle Rovanperältä vauhdikasta kyytiä – näin suomalaistähti kiidätti Toyotan uutta rallitykkiä lumella

Kalle Rovanperä ei ehtinyt juuri hengähtämään MM-kauden avanneen Monte Carlon rallin jälkeen.

Rovanperä kilpaili vielä viikonloppuna klassikkokilpailussa, jossa Toyotan suomalaiskuljettaja sijoittui neljänneksi ja keräsi kolmanneksi isoimman pistepotin.

Rovanperä palasi Toyotan uuden Rally1-hybridikilpurin rattiin jo keskiviikkona. Tällä kertaa Toyotassa oli asvalttipyörien sijaan piikkipyörät ja alla suomalainen, lumella ja jäällä päällystetty soratie.

Suomalaisässän meno kotimaisemissa oli totutun vauhdikasta, vaikka hän testasi vasta ensimmäistä kertaa hybridiyksiköllä varustettua GR Yarista talviolosuhteissa.

– Fiilikset on ihan hyvät. Aika paljon on töitä tehtävänä. Nyt olemme tosiaan ensimmäistä kertaa tällä autolla lumella. Ihan mielenkiintoista nähdä, mitä saamme aikaan, Rovanperä jutusteli testivetojen välissä MTV Urheilulle.

– Aika paljon on tekemistä, mutta onneksi tässä on testipäiviä jäljellä.

Katso ylälaidan videolta, miltä Rovanperän meno lumella näytti.

Rovanperän urakka Monte Carlossa oli vahvasti nousujohteinen. Kisan alku oli vaisu, mutta hän päätti kilpailun Power Stage -erikoiskokeen voittoon ja täyteen viiden lisäpisteen pottiin.

Kauden toinen osakilpailu ajetaan kuukauden kuluttua Ruotsissa. Uumajan ympäristössä järjestettävän kisan pitäisi sopia Rovanperälle huomattavasti Montea paremmin.

Ruotsissa Rovanperä ajaa ensimmäisenä autona avauspäivän pätkillä, koska Monten kärkikuskit Sebastien Loeb ja Sebastien Ogier eivät ole mukana MM-sarjan talvikisassa.

– Ei minulla ole hirveästi tavoitteita, niitä ei ollut ennen Monteakaan. Se oli ihan hyvä, ettei ollut mitään tavoitteita.

– Ruotsissa yritetään toki tehdä parempaa työtä kuin edellisessä kisassa. Monten jälkeen ei ole hirveän vaikeaa parantaa lähtöä kisaan, joten yritetään olla hyvässä vauhdissa heti rallin alussa, Rovanperä tuumasi.

Lue myös:

    Uusimmat