Kalle Rovanperältä mykistävä paljastus voittoputkensa taustoista – "En odottanut tällaista"

Kalle Rovanperän huikeat esitykset saivat jatkoa kauden ensimmäisessä MM-sorarallissa Portugalissa.

Toyota-kuljettaja Rovanperä oli voittanut kaksi edellistä osakilpailua Ruotsissa ja Kroatiassa, mutta nuoreen suomalaiseen ei ennakkoon kohdistunut kovia odotuksia Portugalin osakilpailussa. Rovanperän kun piti toimia niin sanottuna aura-autona perjantain erikoiskokeilla.

Irtosora ei puuppolalaista hidastanut, vaan Rovanperä päätti ensimmäisen kunnon ajopäivän toisella sijalla. Lauantaina hän puristi tallitoverinsa Elfyn Evansin edelle kisan kärkeen ja sunnuntaina hän sinetöi kolmannen perättäisen voittonsa.

– En odottanut ihan tällaista tulosta. Onhan se hienoa saada tällaiset pisteet, myhäili Rovanperä, joka keräsi lisäksi täydet viisi lisäpistettä kilpailun päättäneen Power Stage -erikoiskokeen voitosta.

– Odotin, että voimme kuroa eroa kiinni, jos pääsemme lauantaina taistelemaan hyviltä sijoilta. En odottanut, että olemme niin lähellä kärkeä perjantain jälkeen.

Rovanperän tämän kauden suoritukset ovat lyöneet lajin asiantuntijatkin ällikällä. Vasta 21-vuotias kuljettaja antaa kokemuksellaan tasoitusta, mutta silti hän on pyyhkinyt lattiaa vastustajillaan.

Vielä mykistävämpää on se, kuinka varmoilla ja vaivattoman näköisillä esityksillä voitot ovat tulleet. Rovanperä paljasti, ettei hänen ole tarvinnut puristaa ylimääräistä. Tämän hetken rutiini on vain todella korkealla tasolla.

– Nämä ovat tulleet hyvin omalla ajolla, sillä auto osuu hyvin käteen. Totta kai on pitänyt mennä kovaa, sillä kaikki muutkin tulevat täysillä. Eroja pitää vain löytää jostain, Rovanperä taustoitti voittoputkeaan.

– Siinä pitää olla myös jonkinlainen flow, että pystyy virheettömästi ajamaan monta viikonloppua läpi ja hyvällä vauhdilla. Se on avain hyviin tuloksiin.

MM-taulukossa Rovanperä on vetänyt jo hulppean 46 pisteen kaulan toisena olevaan Hyundain Thierry Neuvilleen. Toyota-tähden tilillä on 106 pistettä, joka on 88 prosenttia neljän kisan maksimipotista.

Upean alkukautensa ansiosta Rovanperä on tämän kauden suurin mestarisuosikki.

– Meidän on mentävä samalla tavalla eteenpäin yksi kisa kerrallaan. Ei siinä auta vielä muuta miettiä.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan Sardinian saarella vajaan kahden viikon kuluttua.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat