Kalle Rovanperältä kova sivallus tallikavereilleen: "Elfynin ja Takan homma"

MTV:n rallistudio ennakoi Latvian ja Jyväskylän ralleja – Jari Ketomaalla herkullinen "tunne" 2:13
MTV:n rallistudio ennakoi Latvian ja Jyväskylän ralleja – Jari Ketomaalla herkullinen "tunne".

Kalle Rovanperä yrittää jatkossa ajaa Toyotalle enemmän MM-pisteitä myös osakilpailujen päätöspäiviltä. Hän lähetti myös napakat terveiset tallikavereilleen kommentoidessaan asiaa MTV Urheilulle. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Latvian MM-ralli 18.–21.7.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Rovanperä on ajanut kuluvalla kaudella tähän mennessä neljä MM-rallia. Hän on osallistuessaan Toyotan keihäänkärki, jolta odotetaan kovaa tulosta kerrasta toiseen. Ruotsista ja Portugalista tuloksena oli epäonnistumiset, kun taas Keniasta ja Puolasta irtosi voitot

Safari-rallissa Rovanperä varmisteli ykköstilaansa päätöspäivänä, minkä seurauksena hän sai sunnuntain pikakisasta ja Power Stagelta yhteensä vain kaksi MM-pistettä 12 mahdollisesta. Puolassa reilu viikko sitten hän otti jo enemmän riskiä sunnuntaina, tuloksena yhdeksän lisäpinnaa. 

Täksi kaudeksi lanseerattu uusi pistejärjestelmä mahdollistaa perjantaina tai lauantaina tulleen virheen paikkaamisen sunnuntaina. Osan kaudesta ajavat kuskit, kuten Rovanperä ja tallikaveri Sébastien Ogier arvostavat kuitenkin paljon myös kisan kokonaisvoittoa, joten sen varmistamisen ja lisäpisteiden saalistamisen kanssa on tasapainoiltava. Rovanperälle ja Ogierille sunnuntaipisteet eivät ole henkilökohtaisesti niin tärkeitä kuin esimerkiksi MM-taistossa kakkosena olevalle, koko kauden ajavalle Toyotan Elfyn Evansille

Tämä on hieman näkynyt Rovanperän ja Ogierin otteissa sunnuntaisin, kun he ovat ajaneet kokonaisvoitosta. 

– Olen nähnyt nyt, miten tuo pistehomma toimii. Vuoden alussa en sitä ihan nähnyt. Totta kai, Elfynin ja "Takan" (Takamoto Katsuta) hommahan ne sunnuntaipisteet olisi tuoda, kun he tarvitsevat niitä omiin (MM-)sarjoihinsa. Sen takia se ei ehkä ole ollut meillä pääpainona. Me olemme siellä hakemassa omia voittoja meidän nimiimme tietenkin, Rovanperä kommentoi aihetta napakasti MTV Urheilulle. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Koko kauden ajavista kuskeista Hyundain Ott Tänak (64 pistettä) ja Thierry Neuville (63) ovat olleet ylivoimaisesti kovimmat pisterohmut sunnuntaisin. Evansin (41) ja Katsutan (30) saaliit kalpenevat näiden rinnalla. 

– Kyllä se taas Puolassakin nähtiin, että siellä pitää puristaa sunnuntaihin asti, että saamme kaikki pisteet. Ei tuo pistesysteemi ole vieläkään omasta mielestäni reilu. Jos et suorita hyvää viikonloppua, voit silti saada melkein puolet rallivoittajan ja parempaa työtä tehneen pisteistä. Hyundai on kyllä tänä vuonna saanut ihan älyttömästi pisteitä sunnuntailta, Rovanperä perkaa. 

– Pitää yrittää ottaa heiltä pois niitä sunnuntaipisteitä, suomalaistähti linjaa tulevista kisoista. 

Korealaistiimi on muutenkin laittanut kolmen edelliskauden valmistajamestarin Toyotan ahtaalle. Hyundain johto MM-sarjassa on 10 pistettä. 

– Kyllähän Hyundai on ollut vähän liiankin vahvoilla meidän autoomme ja tiimiimme nähden. Meillä on siinä paljon petrattavaa, että pysymme heidän kyydissään. He ovat kyllä varmasti tosi vahvoilla näissä muutamassa seuraavassa kisassa ainakin, Rovanperä summaa viitaten Latvian ja Suomen nopeisiin sorakisoihin. 

Latviassa kilpaillaan ensi viikolla. Suomen MM-ralli on ohjemassa 1.–4. elokuuta. 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat