Kalle Rovanperä tarkkailee mestaruustaistoa Monzassa: "Pakko ottaa alkuun rauhallisesti"

0:50
Kalle Rovanperä kertoi keskeytyksestään ja rajusta törmäyksestään Sardinian MM-rallissa.

Toyotan nuori tähti Kalle Rovanperä starttaa torstaina käynnistyvään Monzan MM-ralliin maltillisin mielin. Luvassa on haastava kilpailu, joka on jokaiselle kuljettajalle täysin uusi. 

Lisähaastetta MM-sarjan uutukaiseen tuo arvaamaton sää. Keskiviikon nuotituksessa lunta tuprutteli taivaalta ja myös viikonlopuksi on ennustettu epävakaista keliä. Varsinkin lauantain kisapäivästä on luvassa mielenkiintoinen, kun erikoiskokeet ajetaan pienillä vuoristoteillä Como-järven läheisyydessä.

– On todella mielenkiintoiset olosuhteet. Näytti ihan Monte Carlon rallilta nuotituksessa. Keskiviikkona satoi lunta ihan kunnolla pätkillä. Se taitaa onneksi sulaa pois ennen kisaa, Rovanperä kuvailee MTV Urheilulle.

Normaalisti Monza Rally Show´ssa on ajettu puhtaasti asvaltilla kiertäen erilaisia keinotekoisia esteitä. Tällä kertaa myös F1-radan ympäristössä ajettavilla pätkillä haastetta riittää.

– Nyt on paljon märkää soraa ja jopa nurmikkoa, missä ajetaan. Ne osuuden menevät tosi mutaiseksi, jos keli säilyy kosteana. Todella vaikealta näyttää olosuhde, Rovanperä sanoo.

– Pätkät menevät välillä pieniä sorateitä isompien asvalttiteiden välissä. Joissain kohdissa ei tosiaan käytetä tietä ollenkaan, vaan mennään nurmikolla.

Haastavat olosuhteet pakottavat jyväskyläläisen aloittamaan rallin varmistellen.

– Jos olosuhde olisi ollut niin sanotusti normaali sadekeli ja pätkät asvaltilla, niin olisin hyökännyt enemmän. Nyt on pakko ottaa alkuun rauhallisesti. En tiedä yhtään, miten asvalttirengas toimii soralla ja mudalla.

– Toisaalta ei tässä kauden lopussa ole enää mitään hävittävää eikä voitettavaa sarjasijoitusten suhteen, Rovanperä summaa.

Valmistajien mestaruudesta riittää kamppailtavaa

Ennakolta veikkailtiin, että kisan voitto ratkotaan lauantain erikoiskokeilla. Rovanperän mielestä myös ratapätkillä voi tehdä isojakin eroja.

– Isoilla riskeillä voi tehdä isoja eroja ihan radalla ajettavilla erikoiskokeilla. On paljon ahtaita paikkoja. Jos joku uskaltaa mudassa ja porttien kierrossa riskiä ottaa, niin voi tehdä tosi hyviä aikoja onnistuessaan, Rovanperä veikkaa.

Nuoren suomalaisen tallikaverit Elfyn Evans ja Sebastien Ogier taistelevat Monzassa maailmanmestaruudesta. Rovanperä ei voi liian varman päälle kurvailla. Jos toiselle tallikavereista sattuu jotain, on Rovanperä silloin tuotava hyvät pisteet taistelussa valmistajien MM-tittelistä. Toyota jahtaa Italiassa Hyundain seitsemän pisteen etumatkaa.

– Tiimin kannalta ja myös omalta osalta, koska mitään ajettavaa ei ole kuljettajien sarjassa, niin se tallin mestaruus on se tärkein tavoite tänä viikonloppuna. Se riippuu paljon siitä, miten tiimikaverit ajavat ja miten niillä menee. Sen mukaan meidän on seurattava tilannetta ja pysyttävä iskuetäisyydellä, että voidaan tarvittaessa tuoda pisteitä, Rovanperä pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja