Kalle Rovanperä taisteli kehnojen säätöjen kanssa – "Hävisimme aika paljon"

1:07
Videolla Kalle Rovanperän mietteitä Suomen MM-rallin avauspäivästä.

Kalle Rovanperä ei ollut täysin tyytyväinen Rovaniemen MM-rallin avauspäivän pätkien jälkeen, vaikka suomalaiskuljettaja on kilpailussa kolmantena.

Kilpailu käynnistyi perjantaina kahteen kertaan ajetulla Sarriojärven 31-kilometrisellä pätkällä. Rovanperä oli loistavassa iskussa Sarrion ensimmäisen ajokerran alussa, mutta sitten penkka kutsui Toyota-kuljettajaa. Aikaa valui hukkaan kymmenisen sekuntia.

– Olimme siellä hyvässä vauhdissa auton säätöjenkin puolesta. Yksi risteys meni vähän leveäksi ja jäimme penkkaan. Jouduin peruuttamaan ja siinä meni aika paljon aikaa, kertoi Rovanperä, joka virheestään huolimatta kellotti kolmanneksi nopeimman ajan avauspätkällä.

– Arvioin matkan pidemmäksi risteykseen ja tulin liian kovaa. Oli tosi lähellä, että emme olisi päässeet jatkamaan.

Sarriojärvi vedettiin toistamiseen illan pimeydessä. Rovanperä latasi taululle kakkosajan kilpailua johtavan Ott Tänakin perässä. Hyundai-kuljettaja Tänak tykitti pohjat kymmenen sekunnin marginaalilla.

Rovanperän mukaan Toyotan säädöt eivät sopineet Sarrion toiselle vedolle.

– Pätkä oli sen verran huonossa kunnossa ja sorauraa oli melkein koko pätkä. Jostain syystä auto aliohjasi tänään tosi paljon. Emme olleet saaneet säätöjä niin hyviksi tuollaiselle toisen kierroksen kelille. Pitäisi saada balanssi paremmaksi, Rovanperä analysoi.

– Aliohjautumisen vuoksi eturenkaat kuluivat paljon enemmän. Eturenkaat loppuivat kesken, ja loppupätkästä hävisimme aika paljon, kun ei ollut enää rengasta jäljellä, 20-vuotias suomalaispilotti jatkoi.

Tänak starttaa Rovaniemen MM-rallin toiseen ajopäivään 16,2 sekunnin johtoasemassa ennen tallikaveriaan Craig Breeniä. Rovanperän ero kärkeen on 20,4 sekuntia.

– Ero on aika paljon täällä, mutta jos saamme autoa paremmaksi, kokeillaan ajaa kiinni, Rovanperä suunnitteli.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja