Kalle Rovanperä manasi ikävää ajovirhettään – "Siinä meni paljon aikaa"

3:29
Videolla kuvaa Monte Carlon MM-rallin toisesta ajopäivästä.

Kalle Rovanperän päivään Monte Carlon MM-rallissa mahtui ylimääräisiä ”peltohommia” perjantaina.

Toyota-kuljettaja Rovanperä käytti Toyota Yaris WRC -autoaan tien ulkopuolella kilpailun kuudennella erikoiskokeella. Suomalaiskuljettaja jäi tallikaverinsa Elfyn Evansin pohja-ajasta 47,6 sekuntia ja samalla hän käytännössä menetti saumat kilpailun voittoon.

– Mutkan leikkauksessa oli paljon mutaa. Ajoimme ensimmäistä kertaa sellaisessa olosuhteessa Pirellin uudella lumipyörällä. Ajattelin, että pitoa olisi ollut enemmän. Emme päässeet kovinkaan nopeasti takaisin liikkeelle pellolta, joten siinä meni harmillisen paljon aikaa, Rovanperä kertasi MTV Urheilulle.

Rovanperän tilanne sattui erikoiskokeen alussa.

– Sen jälkeen pätkä ei sujunut hyvin. Löysimme kuitenkin seuraavalle erikoiskokeelle vauhtia ja siihen voin olla tyytyväinen. Löysin oman vauhtini ja hyvän fiiliksen renkaisiin, perjantain viimeiselle pätkälle kolmosajan kirjauttanut Rovanperä sanoi.

Rovanperä on kilpailussa neljäntenä 53,1 sekunnin päässä kilpailua johtavasta Evansista ennen lauantain erikoiskokeita. Kolmantena olevaan Hyundain Ott Tänakiin on matkaa vajaat puoli minuuttia.

– Yritämme ajaa huomenna hyvin, jotta saisimme edes jonkun edellä olevista kiinni. Olimme tänäänkin hyvässä vauhdissa usealla pätkällä. Tässä kisassa voi vielä tapahtua mitä tahansa, Rovanperä huomautti.

Lauantaina ajetaan vain kolme erikoiskoetta, mutta olosuhteet tuovat oman haasteensa kuljettajille. Ennusteiden mukaan pikataipaleille saattaa tupruttaa lunta.

– Täällä pitää ottaa paljon riskejä, koska olosuhteet ovat vaikeita ja vaihtelevia. Jos joka mutkaan yrittää haistella pitoa, siinä häviää todella paljon, Rovanperä alleviivasi.

Evans johtaa kilpailua 7,4 sekunnin erolla hallitsevaan maailmanmestariin Sebastien Ogieriin nähden. Hyundai-pilotti Tänak on 25,3 sekunnin päässä kärjestä.

Monte Carlon MM-ralli päättyy sunnuntaina. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja