Ott Tänak tutki huolestuneena autoaan – virolaisen vakuuttavan ajopäivän varjona tekniikkamurheita

Hyundai-kuski Ott Tänak pitää Sardinian MM-rallin kärkipaikkaa hallussaan avauspäivän jälkeen. Virolaisen ainoat sekuntitappiot tulivat perjantain viimeisellä pätkällä.

Tänakilla on kahdeksan Italiassa ajetun erikoiskokeen jälkeen 19,4 sekunnin johto tallikaveriinsa Dani Sordoon. Espanjalainen otti EK8:lla Tänakin etumatkaa kiinni 5,6 sekunnilla ajettuaan tismalleen saman ajan kuin kolmas Hyundai-kuski Thierry Neuville.

Päivän viidellä ensimmäisellä pätkällä pohja-ajan ajanut Tänak nousi nopeasti autostaan tutkimaan oikeaa etupyörää mahdollisten vaurioiden varalta. Mitään dramaattista hän ei kuitenkaan löytänyt.

– Ei mitään uutta. Samaa oli Portugalissa. Meidän täytyy olla keskittyneitä huomenna. Se (vika) on ollut mukana alusta alkaen, mutta olen tyytyväinen, että pääsin tänne asti, Tänak totesi mystisesti WRC+-palvelussa.

Portugalin MM-rallissa Tänakilla oli ongelmia takajousituksen kanssa. Nyt hän ei kuitenkaan vahvistanut, mistä tarkalleen ottaen oli kyse.

Toyotan Sebastien Ogier on ajopäivän jälkeen kolmantena 36,2 sekuntia Tänakia perässä. Elfyn Evans ja kaksi rengasrikkoa päivän aikana kokenut Neuville ovat jääneet jo yli minuutin. Neuville kertoi EK8:n maalissa sammuttaneensa kertaalleen moottorinsa pätkällä, jonka kärkiajan hän teki virheestä huolimatta.

Suomalaisista Kalle Rovanperän ja Teemu Sunisen ajot päättyivät keskeytyksiin heti ensimmäisenä ajopäivänä.

Sardinian MM-rallin tilanne 8/20 EK:n jälkeen:


1. Ott Tänak        Hyundai    1:26.58,0
2. Dani Sordo       Hyundai        +19,4
3. Sebastien Ogier  Toyota         +36,2
4. Elfyn Evans      Toyota       +1.02,0
5. Thierry Neuville Hyundai      +1.03,2

Kalle Rovanperä ja Teemu Suninen ovat jo keskeyttäneet.





Lue myös:

    Uusimmat