Kalle Rovanperä palasi ralliauton rattiin – vierelle hyppäsi kovan luokan WRC-lupaus

Kalle Rovanperä: Raskas viikonloppu takana – kannatti näköjään lähteä 3:25
Jutun yläreunan videolla Kalle Rovanperän kommentteja Puolan MM-rallin jäljiltä.

Toyotan WRC-tallin suomalaistähti Kalle Rovanperä palasi ralliympyröihin tiistaina Keski-Suomessa.

Rovanperä testasi Toyotan omalla testialueella ensi viikon Latvian MM-rallia silmällä pitäen. Aamupäivällä Toyota-kuski pääsi ajamaan kuivassa ja aurinkoisessa kelissä. Iltapäivällä puolestaan satoi, joten Rovanperä sai kokemusta monipuolisesti eri olosuhteista.

Paikalla testeissä oli myös suomalainen huippulupaus Sami Pajari, joka tekee piakkoin debyyttinsä rallin MM-sarjan pääluokassa. Pajari ajaa Toyotan WRC1-autoa elokuun Suomen rallissa.

Pajari seurasi alkuviikosta tarkalla silmällä Rovanperän menoa. Ensin etäämmältä ja lopulta aivan lähietäisyydeltä. Pajari kun hyppäsi iltapäivällä Rovanperän kyytiin pelkääjän paikalle.

Pajari, 22, on tällä hetkellä Suomen kovimpia rallilupauksia. Hän ja hänen kartturinsa Enni Mälkönen ovat voittaneet kaksi WRC2-luokan kilpailua putkeen.

Rallin hallitsevalla maailmanmestarilla Rovanperällä on puolestaan riittänyt kiireitä viime viikkojen aikana. Rovanperä sai ensin pikahälytyksen kesäkuun lopussa Puolan MM-ralliin, josta mies matkasi suoraan rata-autotesteihin Imolaan.

Rovanperä pokkasi viime viikonloppuna uransa ensimmäisen rata-autoiluvoittonsa.

Rovanperä ehtii nyt kuitenkin valmistautua Latvian MM-ralliin perinteisen kaavan kautta. Puolan "härkäviikon" jälkeen huolellinen ja tarkka etukäteistyö tulee tarpeeseen.

Toyotan pahin kilpailija Hyundai on tosin testannut viime viikkojen aikana Baltiassa. Lisäksi Esapekka Lappi ja Thierry Neuville ajavat ensi viikonloppuna testirallin Liettuassa lähellä Latvian rajaa.

– On kiva päästä valmistautumaan seuraavaan ralliin paremmin kuin edelliseen, Rovanperä totesi MTV Urheilulle testiensä lomassa tiistaina.

– Nämä ovat varsinkin Suomea ajatellen tärkeitä testejä. Latvian tiet ja sora ovat aika erilaisia. Meillä ei kuitenkaan ollut vaihtoehtoja ajaa siellä päin – niin kuin muilla oli. Yritetään saada säädöt sinnekin nyt täällä kuntoon, Rovanperä jatkoi.

Rovanperä sai pikahälytyksen Puolaan, kun Toyotan Sebastien Ogier ajoi nokkakolarin nuotituksen yhteydessä. Rovanperä ja hänen kartturinsa Jonne Halttunen saapuivat vasta tiistai-iltana kisapaikkakunnalle. Täten heidän valmistautumisensa meni aivan kortille.

– En tiedä, että opittiinko tuosta mitään muuta kuin se, että aika raaka viikko on vetää tuolla tavalla läpi, miten vedimme sen Jonnen kanssa. Hyvä, että palkittiin, ettei tullut turhaan lähdettyä. Noh, tuo oli vähän erilainen ralliviikko. En halua kyllä uudestaan tuollaista eteen. Tuo on nyt tehty ja onneksi kannatti, Rovanperä mietti.

– Aika paljon helpommalla pääsee, kun käy kaiken etukäteen läpi. Ettei tarvitse sitten itse ralliviikolla kuluttaa öitä videoiden katseluun. Oli aika rankka setti nukkua lyhyitä unia ja yrittää saada kaiken valmiiksi, Rovanperä jatkoi Puolan erikoisuuksista.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat