Kalle Rovanperän kartturi yllättyi, kun suomalaistähti sanoi ennenkuulumattomat sanat – "Hän pelkäsi"

Kalle Rovanperä: Raskas viikonloppu takana – kannatti näköjään lähteä 3:25
Kalle Rovanperä: Raskas viikonloppu takana – kannatti näköjään lähteä

Kalle Rovanperän kartturi Jonne Halttunen jakoi kovia kulissipaljastuksia kaksikon yllättävän Puolan MM-rallivoiton takaa.

Rovanperä ja Halttunen kutsuttiin pikahälytyksellä Puolaan, kun Toyotan Sebastien Ogier ajoi nokkakolarin nuotituksen yhteydessä.

– Kuulin, että Sebille ja Vincentille (Landais, Ogierin katturi) oli tapahtunut jotain. Aloin laskea vaihtoehtoja, että ehtisivätkö he nuotittaa reittejä myöhemmin vai ottaisivatko he esimerkiksi (Sami) Pajarin ajamaan. En edes tiennyt, että pystyisimmekö me enää nuotittamaan. Soitin siinä vaiheessa samassa kaupungissa asuvalle äidilleni ja käskin häntä pakkaamaan tavarani ihan siltä varalta, jos minun pitää lähteä Puolaan, Halttunen kirjoittaa Dirtfishin kolumnissaan.

Halttunen oli tuossa vaiheessa Tallinnassa, missä hän oli ottamassa tatuointia. Rovanperä lähti puolestaan liikkeelle Jyväskylästä, mistä yksityiskone teki koukkauksen Viroon.

Halttusen mukaan lentokone poimi hänet kyytiin niin, ettei ”moottoreita ehditty edes pysäyttää välissä”.

– Tatuointi, jota olin ottamassa, on aika iso ja sanotaanko näin, että sain mustetta paikkoihin, jotka ovat aika herkkiä. Sen myötä kipu oli aivan valtaisa. En edes pystynyt ajattelemaan selkeästi. Yritin vain pysyä hengissä, Halttunen virnistää.

Rovanperä ja Halttunen saapuivat tiistai-iltana Puolaan. Halttunen myöntää, että lähtökohdat olivat äärettömän haastavat. Kaksikko ei ollut valmistautunut millään tavalla ralliin, minkä lisäksi he eivät olleet ajaneet aiemmin Puolassa.

Halttunen jakoi rallista kovan kulissipaljastuksen.

– Ei tarvitse koskaan epäillä sitä, miten paljon taitoa Kallella on. Mutta jos ollaan rehellisiä, niin olin yllättynyt siitä, miten vaikeaa hänellä oli nuottien kanssa. Se oli jotain ennenkuulumatonta, kun hän kertoi minulle, että hän pelkää hieman, Halttunen myönsi.

Halttunen viittaa siihen, miten Puolan MM-rallin pätkät olivat keskivauhdiltaan hyvin nopeita. Halttusen mukaan Rovanperä oli vielä lauantainakin epävarma, eikä hän uskaltanut koetella rajoja. Halttusen mukaan hän ajoi siirtymät pätkien välissä, jotta hyvin väsynyt Rovanperä ehti hieman levätä.

Halttunen paljasti myös laittaneensa viestiä kolariin joutuneelle Ogierille kilpailun alla. Ranskalainen lähetti suomalaiskaksikolle upean kannustuksen.

– Ei ole ketään parempaa korvaajaa kuin te, rallin kahdeksankertainen maailmanmestari vastasi.

Rallin MM-sarja jatkuu 18.–21. heinäkuuta Latviassa.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat