Kalle Rovanperältä melkoinen paljastus MM-rallin alta: "Katsottiin NHL-finaaleita aamukuuteen"

Kalle Rovanperä koki jo yllätyksiä Puolassa 2:13
Kalle Rovanperä koki jo yllätyksiä Puolassa

Toyotan Kalle Rovanperä sai pikakutsun Puolan MM-ralliin, kun Sebastien Ogier koki kovia kolarissa kisan nuotituksessa tiistaiaamuna.

Rovanperä lähti reissuun ja koukkasi Tallinnasta tatuointistudiolta matkaan kartturinsa Jonne Halttusen. Lähtö oli sen verran kiireinen, ettei nuottimestarin ”kuva” ehtinyt ihan valmistua.

– Aika pahasti se taisi jäädä kesken, Rovanperä naureskeli STT:lle Puolassa torstaina.

Rovanperä lensi rallin keskuspaikan Mikolajkin lähettyville yksityiskoneella. Samalla koneella mukana tuli myös iso määrä Rovanperän auton osia.

– Tiimillä oli aika hyvin täällä yleistä tavaraa mukana. Tikkakoskelta tuli Jyväskylästä ralliauton penkki samalla koneella, mihin me hyppäsimme. Siinä lähti pari laatikollista muutakin minun autoni osia mukaan, Rovanperä sanoi.

Juttu jatkuu videoiden alla.

Jari-Matti Latvala avaa Kalle Rovanperän pikahälytystapausta – taustalla alkoi melkoinen rumba 2:01
Jari-Matti Latvala avaa Kalle Rovanperän pikahälytystapausta – taustalla alkoi melkoinen rumba

Sami Pajari sai upeita WRC-uutisia: "Makea juttu" 3:17
Sami Pajari sai upeita WRC-uutisia: "Makea juttu"

Videosulkeiset jäi tekemättä

Selvää on, että Rovanperä antaa paljon tasoitusta kilpakumppaneilleen, jotka ovat valmistautuneet Puolan kisaan jo monta viikkoa.

– Aika paineettomasti voi ajaa, mutta ei kovin kiva fiilis ole, kun ei ole sellainen varma tunne. Ei ole ajanut testejä ja pätkiä en varmasti muista niin hyvin kuin muut. Saakelin nopea ralli vielä, joten on vaikea vetää vain nuotista samaa kyytiä kuin muut, Rovanperä mietti.

– Tämä on vähän samanlainen ralli kuin Viro ja Suomi, että kaikki ajavat muistista. Nykyään mennään niin törkeän kovaa ja kaikki ovat opetelleet pätkät ulkoa videoilta. Täytyy yrittää tänä yönä opetella sen mitä voi, Rovanperä viittasi tulevan yön nuottisulkeisiin.

Rallin testipätkällä torstaiaamuna Rovanperä jäi kärkimies Ott Tänakista yli kolme sekuntia. Sen jälkeen suomalaiskuski kävi median edessä ja lähti jatkamaan nuotitusta ennen illan yleisöerikoiskoetta.

– Oli aika pitkä päivä jo eilen. Kun vetää 14 tuntia nuottia ilman kovin pitkiä taukoja, niin aika väsynyt oli mies sen jälkeen. Toki olin ennenkin sitä, kun ei ollut valmistautuminen ihan sellainen, mitä pitäisi, Rovanperä tokaisi.

– Pakko oli ottaa vähän pidemmät yöunet viime yönä kuin normaalisti. En ihan hirveän hyvin ollut valmistautunut, sillä katsottiin NHL-finaaleja johonkin aamuviiteen tai -kuuteen. Sitten seuraavana aamuna heräsin samaan aikaan nuotille. Ei ole ihan unirytmit ja muut olleet kohdillaan, Rovanperä paljasti.

Voitto voi olla liian kova tavoite

Rovanperä ei haikaile voittoa Puolasta, vaikka kisan profiili miehelle sopiikin. Tavoitteena on tuoda mahdollisimman paljon pisteitä tallille.

– Hyvä viikonloppu olisi, jos voitaisiin ajaa puhdas kisa, ettei olla turhan takia täällä. Olisi kiva, jos voitaisiin tuoda edes jotain pisteitä tiimille. Jos podiumille yltäisi, niin se olisi jo tosi hyvä, Rovanperä summasi.

– Alun perin oli tarkoitus vain chillata tämä viikko ja käydä viikonloppuna ajamassa vähän hupiluisua (drifting).

Teemu Suninen myöntää: "Vaikea kilpailu edessä" 2:20
Teemu Suninen myöntää: "Vaikea kilpailu edessä"

Sami Pajari sai upeita WRC-uutisia: "Makea juttu" 3:17
Sami Pajari sai upeita WRC-uutisia: "Makea juttu"

Elfyn Evansilla iso viikonloppu edessä – tulosta pitää tulla 0:48
Elfyn Evansilla iso viikonloppu edessä – tulosta pitää tulla

Thierry Neuville kaksijakoisia fiiliksiä Puolan rallista 2:20
Thierry Neuville kaksijakoisia fiiliksiä Puolan rallista

Ott Tänak avaa alkavaa MM-rallia – samoja piirteitä kuin Viron reiteissä 0:49
Ott Tänak avaa alkavaa MM-rallia – samoja piirteitä kuin Viron reiteissä

Cyril Abiteboul herkuttelee WRC:n mestaruustaistelulla 3:53
Cyril Abiteboul herkuttelee WRC:n mestaruustaistelulla

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat