Jari-Matti Latvala antoi synninpäästön Kalle Rovanperälle – "Hänellä oli huippuvire päällä"

3:29
Videolla kuvaa Monte Carlon MM-rallin toisesta ajopäivästä.

Toyotan tallipomolla Jari-Matti Latvalalla oli syytä hymyyn perjantain ajopäivän jälkeen Monte Carlon MM-rallissa.

Elfyn Evans johtaa kisaa 7,4 sekunnin erolla ennen tallikaveriaan Sebastien Ogieria. Toyotan kolmas kuski Kalle Rovanperä on puolestaan
neljäntenä.

– Kokonaisuutena ajopäivä oli erinomainen. Kaikki kolme kuskia olivat hyvässä vauhdissa. Monte Carlo on todella haastava kisa ja se nähtiin taas tänään. Ogierilla meni rengas ja hän myös pyörähti vähän. Kallella oli huippuvire päällä, mutta siellä oli sitten vähän mutaa, ja auto meni peltoon liukkaassa paikassa, tallipomo Latvala sanoi MTV Urheilulle.

– Kalle joutui peruuttamaan ja siinä meni aikaa hukkaan. Näitä vain tulee täällä Monte Carlossa. Tämä on osa kisan luonnetta. Mielenkiinnolla odotetaan seuraavaa kilpailupäivää.

Lauantain kolmella erikoiskokeella olosuhteet voivat olla vielä rajummat.

– Vettä on satanut tänään tosi rajusti. Voi olla, että se muuttuu yön aikana lumisateeksi. Se on sitten mielenkiintoista nähdä aamulla, että onko meillä lunta vai ei. Todennäköisesti se menee niin, että matalalla on vettä ja mitä korkeammalle noustaan, sitä enemmän on myös lunta, Latvala summasi.

– Se on taas kuljettajille vaikeampaa. Jos tulee kunnolla lunta, se selkeyttää rengasvalintoja.

Rovanperän lipsautuksesta Latvalalla oli selkeä näkemys. Tallipomo antoi synninpäästön nuorelle kuljettajalle.

– Muistan nuotituksesta, että siellä oli nopeita mutkia pätkän alussa paljon. Siellä pystyy leikkaamaan aika paljon, mutta nyt ruoho oli vesisateen ja muiden kuskien myötä muuttunut mutaiseksi. Siihen jos tulee niin, että ei ole ihan linja kohdillaan tai vähän ylikovaa, perä lähtee irti, Latvala kuvaili.

– Siinä tilanteessa ensimmäisenä koettaa tietenkin korjata ja katsoa, onko jotain pelastettavissa. Kalle pystyi kääntämään sinne, missä tilaa on. Onneksi siellä oli pelto, ja Kalle pääsi sinne. Ilmeisesti Kalle ei ollut ainoa kuski, jolla oli tilannetta siinä paikassa. Siellä oli kuulemma myös WRC2-luokassa ollut tilanteita.

Latvalan työt Toyotan tallipäällikkönä voivat saada täydellisen alun. Hyundain miehistö on ollut toistuvasti perässä Toyota-kuskien vauhdista.

– Oletin (Thierry) Neuvillen olevan paremmassa vauhdissa. Hän kuitenkin voitti tämän rallin viime vuonna. Jos katsoo väliaikoja, (Ott) Tänak tuntui menevän tietyissä paikoissa tosi kovaa. Sitten se vauhti kuitenkin tippui. He eivät pystyneet pitämään vauhtia yllä tasaisesti. Se on ollut yllätys, että heillä on ollut niin paljon aaltoilevaa liikettä vauhdissa, Latvala summasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja