Kalle Rovanperä ei tyydy vähään rallin MM-sarjan uutukaisessa – "Tiedän vauhdin tulevan helposti"

Kalle Rovanperä ei aseta itselleen virallista tulostavoitetta historian ensimmäisessä Viron MM-rallissa, mutta Toyotan tulokaskuski luottaa taitoihinsa Tarton ja Otepään ympäristön sorateillä.

Rovanperän ensimmäinen kausi WRC-auton puikoissa sai lennokkaan lähdön alkukauden kolmessa MM-rallissa. Monte Carlossa tuli kunnioitettava viides sija, mutta helmikuun Ruotsin rallissa suomalaislupaus täräytti komean kolmossijan. Rovanperä starttaa Viron ralliin MM-sarjan nelostilalta.

Rovanperä uskoo, että Etelä-Viron soratiet sopivat hänelle hyvin.

– Pitää yrittää ajaa samalla tavalla kuin ennenkin, ehjä ja puhdas kisa. Mutta totta kai tällaisessa kisassa, jossa tiedän vauhdin tulevan helposti, olen tyytyväinen varmaankin vain podiumille riittävään vauhtiin. Minulla ei ole mitään varsinaista tulostavoitetta, mutta podium on sellainen, johon olen itse tyytyväinen, Rovanperä sanoi suoraan MTV Urheilulle kilpailun aattona.

Rovanperä antoi näytteen vauhdistaan elokuun puolella ajetussa Lõuna-Eesti-rallissa. Kilpailuun osallistui suurin osa MM-sarjan tähdistä, ja Rovanperä sijoittui kilpailussa kakkoseksi hallitsevan maailmanmestarin Ott Tänakin jälkeen.

– Siitä vauhdista ei ole hirveästi varaa kiristää. Täällä tiet ovat sellaisia, että pitää ajaa aika lailla kaasu pohjassa koko ajan, jotta saa hyvän pätkäajan. Mutta ajon pitää olla tosi puhdasta ja tarkkaa. Täällä tulee heti aikatappiota, jos puskee liikaa ja menee leveäksi.

Tallipäällikkö Tommi Mäkinen kertoi ennen kilpailua, että Rovanperä voi onnistuessaan haastaa kisan suursuosikin Tänakin Virossa. Rovanperä ei kuitenkaan mieti uransa ensimmäistä WRC-voittoa.

– Varmasti kaikki tietävät, että hyvältähän se (voitto) tuntuisi. Mutta en lähde tavoittelemaan sitä. Podiumistakin ajaminen voi olla täällä vaikeaa, kun ei yhtään tiedä, millainen vauhdin pitäisi olla. Lauantaina nähdään, mihin oma vauhti riittää, Rovanperä sanoi.

Kalustosta Rovanperän tuloksen ei ainakaan pitäisi olla kiinni.

– Auto vaikutti hyvältä Lõuna-Eesti-rallissa. Kokeilimme kisassa muutamia juttuja, kuten oli tarkoituskin, ja kaikki meni hyvin. Säädöt ovat nyt hyvät.

Viron MM-ralli käynnistyy perjantai-iltana lyhyellä erikoiskokeella Tarton huoltoalueen kupeessa. Varsinaisilla metsäpätkillä kamppaillaan lauantaina ja sunnuntaina.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja