Kalervo Kummolalla selkeä arvio ihanteellisesta sarjamuodosta Suomessa – sanoo suoraan näkemyksensä Jokereiden tilanteesta

Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtajan tehtävän jättänyt Kalervo Kummola kaipaa Jokereita takaisin SM-liigaan. Kummola toivoisi muutosta nykyiseen sarjajärjestelmään, jos vain kilpailukykyisiä joukkueita olisi enemmän.

15 joukkueen SM-liiga, josta ei ole vaaraa pudota alemmalle sarjatasolle, on monille kuin punainen vaate. Kilpailullisuus kärsii, eikä riittävän hyviä pelaajia ole tarpeeksi, sanotaan. SM-liigan takana Mestis ei kehity.

Muiden muassa mestarivalmentajat Mikko Manner ja Antti Pennanen ovat kritisoineet nykyjärjestelmää.

Pennanen ehdotti aiemmin MTV Urheilun haastattelussa SM-liigan jakamista kahteen sarjaan, jotka toimisivat saman osakeyhtiön alla. 10-12 joukkueen pääliiga ja 10-12 joukkueen kakkosliiga nostaisivat huippuorganisaatioiden määrää ja toisivat lisää kilpailua.

– Se on huolestuttavaa, että meillä on tällä hetkellä 15 huippuorganisaatiota. 15 on auttamatta pitkässä juoksussa liian vähän, Pennanen sanoi MTV Urheilun haastattelussa helmikuussa 2020.

– Jos mietitään Ruotsia, siellä on tällä hetkellä 26 joukkuetta, kun lasketaan SHL ja Allsvenskan. Sen päälle heillä on kolmostason seuroja, jotka ovat hyvinvoivia.

– Tarvitsemme sitä, että perinteisillä seuroilla Mestiksessäkin olisi unelmat. Harrastajiahan me tarvitaan, eikä niin, että meillä on vain keihäänkärki.

Kummola jakaa valmentajien huolen.

– Suomessa ei ole kahdelle sarjalle tarpeeks joukkueita. Olisi ihanne, jos olisi 10 joukkueen Liiga ja 10 joukkueen hyvä Mestis, mutta kun ei sinne Mestiseen löydy kymmentä hyvää joukkuetta, Kummola kommentoi MTV Urheilulle IIHF:n puheenjohtajavaalin alla viime viikolla.

Kummola toteaa, ettei nykyisen sarjajärjestelmän "pitäisi olla ikuisuusratkaisu". Uusia hyviä joukkueita ei kuitenkaan synnytetä tyhjästä.

– Täytyy toivoa, että Jokerit tulisi takasin jossain vaiheeessa ja Espooseen saataisiin uusi Liiga-seura. Sitten voisi olla aineksia 10+10 -sarjaan, Kummola sanoo.

– SM-liigaan (Jokerit) toisi piristysruiskeen ilman muuta.

Lue myös:

    Uusimmat