Mainos

Kalajoki uskoo yhä matkailuun

Kalajoen matkailuväki tyrmää valtiontalouden tarkastusviraston selvityksen, jonka mukaan matkailun kyky työllistää ja tasapuolistaa alueellisia eroja olisi otaksuttua kehnompi.

uimaranta_kesalla

Hiekkasärkistään kuuluisalla Kalajoella matkailu on kehittänyt kuntaa jo yli 30 vuotta, ja matkailun voimaan luotetaan myös jatkossa: kuuden vuoden aikana uudet matkailuinvestoinnit nousevat kunnassa noin 600 miljoonaan markkaan. Kunnanjohtaja Jukka Puoskari katsoo, ettei tarkastusviraston selvitys kerro koko totuutta ainakaan suurten matkailukeskusten osalta. Selvitys osuu hänen mielestään aikaan, jolloin matkailualalla meni kehnosti. Tilanne on kohentunut 90-luvun lopulta alkaen.

-Matkailukeskuksissa on vipinää, ja se väkisinkin lisää työpaikkoja. Ihmiset haluavat palveluja. Sekään ei tule itsestään, hän kommentoi. Kalajoen matkailukeskus aiotaan nostaa ympärivuotiseksi matkailun kehdoksi. Lähivuosina sinne rakennetaan mm. luonto- ja opastuskeskus keskusvaraamoineen, täysimittainen golfkenttä sekä uusi loma-asuntoalue.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.