Kalajoelle Pohjois-Pohjanmaalla annettiin iltapäivällä vaaratiedote, koska rakennuspalosta levisi ilmaan terveydelle vaarallista savua Plassin ja valtatie 8:n kohdalla.

Vaaratilanne on Jokilaaksojen pelastuslaitoksen mukaan ohi eikä tulipalon aiheuttama savu enää aiheuta vaaraa.

Merenojantiellä sijaitsevan Tuontitukun varastorakennuksessa sammutettiin useita tunteja suureksi luokiteltua tulipaloa. Kyseinen rakennus on pelastuslaitoksen mukaan aiemmin toiminut paloasemana.

Pelastuslaitos kertoi noin kello 18.15 ja uudelleen ennen iltakymmentä, että tulipalo on hallinnassa eikä palo enää leviä. Sammutustyöt jatkuvat aamuun asti.

– Sammutustoiminta on nyt jälkiraivausta, jossa sammutellaan palopesäkkeitä ja raivataan rakenteita pois. Kohteessa on tällä hetkellä yksi sammutusauto, kaksi säiliöautoa, puomitikasauto ja raivausauto, pelastuslaitos tiedotti myöhään illalla.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Plassin alueella syttyneestä tulipalosta noin kello 13.40. Oulun poliisista kerrottiin, että myös poliisi oli hälytetty palopaikalle.

Valtatie 8 ja Merenojantie olivat muutaman tunnin kiinni palon aiheuttaman savun vuoksi Kalajoen kohdalla.

Palon syttymissyy ei ole tiedossa

Palossa ei aiheutunut henkilövahinkoja. 

Rakennuksen sisällä oli pelastuslaitoksen mukaan lasikuituveneitä, sähkötrukki ja paljon pienkalustoa, esimerkiksi renkaita, akkuja ja muuta irtotavaraa.

Pelastuslaitos kertoo, että omaisuusvahinkojen suuruutta arvioidaan myöhemmin, kun tiedetään tarkemmin mitä palossa on tuhoutunut.

Palon syttymissyy ei vielä ole tiedossa. Palontutkinta aloittaa myös palon syyn tutkimisen pikimmiten.

Juttua päivitetty 27.10.2022 kello 19.50 tiedolla siitä, että vaara oli ohi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja