Oulussa roihunnut suuri halli vaurioitunut palossa pahoin: "Haastavaa sammutettavaa"

Oulussa lauantai-iltana tuleen syttynyt suuri hallirakennus vaurioitui palossa pahoin, kertoo Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitos. Jälkisammutustyöt jatkuivat paikalla edelleen päivällä ja tulevat luultavasti kestämään pitkään, päivystävä palomestari kertoi iltapäivällä yhden jälkeen.

– Varastossa (hallissa) on useita metrejä korkeita kinoksia brikettiä eli vähän niin kuin puristettua sahanpurua. Se on haastavaa sammutettavaa, palomestari sanoi.

Halli on pelastuslaitoksen mukaan noin 4 000 neliön suuruinen.

Pelastuslaitos sai estettyä palon leviämisen hallin päissä oleviin siiloihin. Yksi hallin seinän vieressä olleista pyöräkuormaajista kuitenkin tuhoutui palossa ja toinen kärsi lämpö- ja savuvahinkoja. Palosta ei pelastuslaitoksen tietojen mukaan aiheutunut henkilövahinkoja.

Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa.

Runsas savu ajautui merelle

Pelastuslaitos sai ilmoituksen tulipalosta lauantai-iltana ennen puolta kymmentä. Kun pelastuslaitos saapui paikalle, halli oli ilmiliekeissä.

Sammutustyöt Oulun keskustan kupeessa sijaitsevassa Vihreäsaaressa jatkuivat läpi yön. Alkuyöstä sammutustöissä oli yhteensä 15 pelastus- ja säiliöyksikköä sekä nostolavayksikkö.

Päivystävä palomestari Antti-Juhani Ervasti kertoi eilen illalla, että palava halli sijaitsee Hietasaarentien päässä. Hietasaarentie päättyy Vihreäsaareen, jossa sijaitsee satama. Satamassa käsitellään nestemäisiä polttoaineita ja kuivaa irtotavaraa, kuten viljaa.

Tulipalosta aiheutui illalla ja yöllä runsasta savua, mutta siitä ei koitunut vaaraa ihmisille, koska tuuli vei savua merelle päin.

Lue myös:

    Uusimmat