Mainos

Kaksosvauvat sairastuivat vakavasti – äiti varoittaa kohtalokkaasta virheestä: "Kyse voi olla elämästä ja kuolemasta"

Surun murtama äiti varoittaa ihmisiä pysymään kaukana vauvoista sairaina ollessaan.

Australialaisen Laura Wallisin, 25, kuusiviikkoiset kaksostytöt, Harper ja Harlow, ovat joutuneet sairaalaan perhetutun vierailtua vauvojen luona kipeänä.

Äiti haluaakin varoittavan esimerkin avulla muistuttaa ihmisiä pysymään sairaana ollessaan kaukana pienistä vauvoista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Daily Mailin mukaan Wallisin kaksosilla on RS-virus, joka voi olla vauvoille hengenvaarallinen. RSV leviää pisaratartuntana esimerkiksi aivastusten kautta. Äiti on raivoissaan siitä, että kyseinen virus ylipäänsä on lapsiin voinut tarttua.

Viisi viikkoa ennenaikaisina syntyneet kaksoset olivat riskiryhmässä, mitä tartuntatauteihin sairastumiseen tulee. Wallis sanoo, että perhettä ja ystäviä kiellettiin tulemasta vierailulle sairaana. Jollain vierailulle saapuneista ystävistä oli kuitenkin nuha.

– En vain voi uskoa, että joku päätti ottaa riskin vauvojeni kanssa. Nyt he saattavat kuolla, Wallis suree Daily Mailin haastattelussa.

– On sydäntäsäsrkevää ja äärimmäisen pelottavaa nähdä heidät tällaisina, minä vain istun heidän sänkyjensä vierellä päivittäin katsoen monitoreja, Wallis sanoo.

"Kyse voi olla elämästä ja kuolemasta"

Vastasyntyneet ovat olleet sairaalassa jo viikon verran. Pikkuiset syövät ruokintaletkun kautta. Tällä hetkellä isompi kaksosista, Harper, voi paremmin, eikä tarvitse ylimääräistä happea, mutta tilanne saattaa muuttua milloin hyvänsä. Äiti kertoo olevansa jatkuvasti huolissaan siitä, että käänne huonompaan tapahtuu.

Wallis kertoo myös surevansa sitä, että kotona odottavat 3- ja 6-vuotiaat pojat, jotka kaipaavat sairaalassa olevaa äitiään.

Wallisilla on tärkeä viesti kaikille, jotka aikovat viettää aikaa pienten vauvojen kanssa.

– Vaikka sinulla olisi vain vuotava nenä, älä ota riskiä – vauvojen suhteen kyse voi olla elämästä ja kuolemasta, koska heillä ei vielä ole vahvaa vastustuskykyä.

Lähteet: Daily Mail, Mamamia, THL

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.