Mainos

Kaksoismurhasta syytetyn miehen oikeudenkäynti pääsi viimein alkamaan – syytetty mies osallistuu istuntoon videoyhteyden välityksellä

Raahessa alkoi viimein tänä aamuna oikeudenkäynti 43-vuotiasta miestä vastaan, jota syytetään kahdesta vuoden takaisesta murhasta. Miestä syytetään 25-vuotiaan naisen ja 65-vuotiaan äitinsä murhista. Molemmat henkirikokset tapahtuivat viime syyskuussa Raahessa.

Lisäksi miehen epäillään levittäneen hi-virusta. Mies oli harrastanut suojaamatonta seksiä ihmisten kanssa, vaikka tiesi olevansa hiv-positiivinen.

Oikeudenkäynnin piti alkaa jo kesäkuussa, mutta tuolloin se peruttiin päivää ennen käsittelyn alkamista. Käräjäoikeuden mukaan oikeudenkäynti peruttiin rikoksista epäillyn miehen terveydentilasta johtuvista ”äkillisesti ilmenneistä syistä”.

Syytetty ei ole paikalla

Tänään oikeudenkäynti pääsi viimein alkamaan, mutta syytetty mies ei ole itse paikalla oikeuden istunnossa Raahessa, vaan hän osallistuu istuntoon videoyhteyden välityksellä vankimielisairaalasta.

Aamulla kun kuvaajat ja toimittajat päästettiin sisään saliin, videoyhteys mieheen ei ollut vielä auki eikä häntä saanut kuvata.

Jutun asianomistajat ja syytetty vaativat oikeudenkäynnin salaamista yleisöltä. Syytetyn avustajan mukaan jutussa tulee esiin miehen terveydentilaan liittyviä seikkoja, jonka vuoksi juttu on käsiteltävä salaisena.

Oikeus ei suostunut oikeudenkäynnin salaamiseen kokonaan. Oikeuden mukaan arkaluonteisia ja osallisten terveydentilaan liittyviä asioita käsiteltäessä yleisö poistetaan salista.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja