15-vuotias tyttö yritti lyödä poliisimiestä hedelmäveitsellä Helsingissä, syytetään murhan yrityksestä – oikeudenkäynti salattiin: "Tämä on raskasta hänelle"

4:13
MTV Uutiset seurasi syytteen käsittelyä käräjäoikeudessa. Toisin kuin videolla mainitaan, Vallilan henkirikoksen rikosnimike on tappo, ei tapon yritys, ja epäiltynä on kaksi 16-vuotiasta.

15-vuotiasta tyttöä syytetään poliisin murhan yrityksestä. Jutun käsittely alkoi tänään Helsingin käräjäoikeudessa. OIkeudenkäynti päätettiin järjestää kokonaan suljetuin ovin, koska syytetty on alaikäinen.

Syytteen mukaan tyttö yritti lyödä poliisimiestä hedelmäveitsellä viime lokakuussa Helsingin keskustassa. Poliisi sai lieviä vammoja.

Tyttöä syytetään murhan yrityksestä, koska kohteena oli virkatehtäviään suorittanut poliisi. Helsingin poliisin mukaan tyttö yritti puukottaa poliisimiestä tilanteessa, jossa hän yritti päästä poliisia karkuun ja poliisi otti hänestä kiinni.

MTV Uutiset seurasi oikeudenkäynnin alkua, joka oli julkinen. Kuvaamista salissa ei sallittu lainkaan.

Tummatukkainen tyttö osallistuu etäyhteydellä Mikkelistä

Oikeuskäsittely on tänään harvinaisen virtuaalinen, sillä syyttäjä on sairastunut ja etäyhteyden päässä, aluesyyttäjä Jukka Oikarainen on kuitenkin sairastumisesta huolimatta ainakin aluksi kykeneväinen ajamaan syytettä.

Syytetty tyttö on avustajansa kanssa myös etäyhteydellä Mikkelin käräjäoikeudesta käsin. Tummatukkainen tyttö istuu mustissaan ja maski kasvoillaan avustajansa kanssa käräjäoikeuden pöydän ääressä syytetyn paikalla.

He vaativat oikeudenkäyntiä järjestettäväksi suljetuin ovin, sillä oikeudenkäynnissä käsitellään erittäin arkaluonteisia tietoja syytetyn terveydentilaan ja sosiaalihuoltoon liittyen. Lisäksi hän on 15-vuotias ja kokee hankalaksi ja vaikeaksi julkisen käsittelyn.

– Prosessi on raskas. Hän on ollut pitkään vangittuna ja tapauksen saama julkisuus sekä melkoisen poikkeuksellinen rikosnimike näin alaikäisenä. Hänen tulevaisuutensa kannalta olisi perusteltua toteuttaa tämä oikeudenkäynti ilman yleisöä, avustaja perusteli videon välityksellä.

Syyttäjällä ei ole huomauttamista tähän pyyntöön ja hän jätti asian oikeuden harkintaan. Vaikka asiassa olisi erittäin tärkeä etu, niin syytetty on lähellä 15-vuoden ikärajaa.

Juttu salattiin kokonaan

Oikeus määräsi jutun asiakirjat salattavaksi. Käräjäoikeus perusteli, ettei kyseessä ollut siinä määrin erittäin tärkeää julkista etua vaativa käsittelyn julkisuus, joka ylittäisi 15-vuotiaan tytön yksityisyyden suojelun. Käräjäoikeus kertoi huomioivansa tuomiossa julkisuuden mahdollisimman laajasti.

Oikeudenkäynti päätettiin siis järjestää kokonaan suljetuin ovin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja