Kaksivuotias lapsi oli tukehtua vaahtokarkkiin kahvilassa: "Luulin, että menettäisimme hänet"

Äiti haluaa varoittaa kaikkia vaahtokarkeissa piilevistä vaaroista sen jälkeen, kun hänen kaksivuotias poikansa oli lähellä menettää henkensä yhden sellaisen jäätyä hänen kurkkuunsa.

Pelottava tapahtumaketju sai alkunsa kahvilassa, jossa 24-vuotias äiti Hanora Cox oli yhdessä puolisonsa ja kaksivuotiaan poikansa kanssa. Äiti antoi yhden kaakaonsa päällä olleista vaahtokarkeista pojalleen ja kehotti häntä pureskelemaan sen kunnolla. Päätös vaahtokarkin antamisesta muodostui kuitenkin pian asiaksi, joka oli lähellä maksaa pienen pojan hengen.

– Hän alkoi näykkiä sitä, ja me vilkaisimme poispäin muutaman sekunnin ajaksi. Ja sitten hän oli laittanut sen kokonaan suuhunsa, eikä hän kyennyt enää hengittämään, Cox kertoo.

Vaikka vanhemmat huomasivat vaaratilanteen nopeasti, he eivät millään meinanneet saada vaahtokarkkia poistetuksi pojan kurkusta. Vanhempien mukaan poika oli heilutellut voimakkaasti käsiään, mutta vanhempien nopeasta toiminnasta huolimatta poika oli pian menettänyt tajuntansa.

– Luulin, että menettäisimme hänet, äiti kertoo kauhunhetkistä.

Ei vaahtokarkkeja alle neljävuotiaille lapsille

Vaikka vanhemmat ehtivät jo pelätä pahinta, suureksi helpotukseksi he huomasivat pian poikansa hengittävän jälleen.

– Huomasimme lopulta, että hän hengitti hieman. Joko siksi, että vaahtokarkki oli hieman liennut, tai siksi, että hän oli onnistunut nielemään sen, Cox kertoo.

Jos kuva ei näy. voit katsoa sen täältä

Paikalle kutsuttu ensiapuhenkilökunta neuvoi vanhempia viemään pojan ensiapuun, jossa pojan todettiin selvinneen säikähdyksellä. Ajatus siitä, että vaahtokarkki oli lähellä maksaa pikkupojan hengen, järkytti äitiä toden teolla. Nyt hän onkin esittänyt pyynnön siitä, että kahvilat lakkaisivat tarjoamasta vaahtokarkkeja alle neljävuotiaille lapsille.

Äiti on julkaissut myös Facebook-sivuillaan listauksen ruoka-aineista, jotka voivat olla vaarallisia pienille lapsille. 

Lähde: TheSun

***

1:29

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja