Mainos

Isä varoittaa muita vanhempia: "Luulin, että pieni tyttöni kuolee käsivarsilleni"

Kanadalaisisä haluaa muistuttaa kaikkia vanhempia lukemaan tarkasti elintarvikkeiden tuoteselosteet.

Justin Morricen 10 kuukautta vanha Annabelle-tytär kävi pelottavan lähellä kuolemaa kaksi viikkoa sitten.

Morrice oli antanut tyttärelleen mutusteltavaksi lapsille tarkoitettuja juustonaksuja, joita tämä oli monesti aiemminkin syönyt. Isä käänsi selkänsä Annabellelle 10 sekunniksi ja kun hän katsahti taas tyttäreensä, tämä haukkoi henkeään hädissään.

– Hän yritti itkeä, mutta ääntäkään ei tullut, isä kirjoitti laajasti sosiaalisessa mediassa levinneessä Facebook-kirjoituksessaan.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Riensin hänen luokseen ja nostin hänet syliini, käänsin ympäri ja löin häntä selkään (niin kuin meille on opetettu) ikuisuudelta tuntuvan ajan, enkä siltikään kuullut mitään.

Tässä vaiheessa Annabellen huulet olivat jo muuttuneet sinisiksi.

– Sillä hetkellä luulin, että pieni tyttöni kuolee käsivarsilleni.

Isä hoksasi nopeasti laittaa sormensa tytön kurkkuun ja onnistui näin liikuttamaan naksua niin, että tyttö sai vedettyä henkeä.

– Seuraava asia, jonka kuulin, oli kaunein asia maailmassa... hänen itkunsa, hän kirjoittaa.

"Aloin vapista"

Tämän jälkeen isä sai ongittua ruoan ulos tytön suusta, mutta hetki tuntui pisimmältä ja pelottavimmalta ikinä.

– Kun sain sen ulos, aloin vapista, hän itki ja väri palasi hänen kasvoilleen. Aloin itkeä. Minä vain pitelin häntä ja pyysin kerta toisensa jälkeen anteeksi, isä muistelee Buzzfeed-sivustolle.

Rauhoituttuaan isä tarkasteli lähemmin juustonaksupurkkia. Silloin hän huomasi jotain, mihin ei ollut aiemmin kiinnittänyt huomiota. Pienellä tekstillä luki, että välipala olisi hyvä tarjota viiden päivän sisällä purkin avaamisesta. Isä vertasikin tuoreita naksuja avatun purkin sisältöön ja huomasi, että ero naksujen koostumuksessa oli huomattava.

– Niiden, joihin hän oli tukehtua, koostumus oli kuin vaahtoinen korvatulppa. Pystyin puristamaan, sitä, mutta se laajeni takaisin eikä hajonnut. Uuden purkin naksut hajosivat helposti, hän kertoo.

Morrice ei syytä naksujen valmistajaa, Gerberiä, mutta haluaa varoittaa muita vanhempia ja kehoittaa lukemaan elintarvikkeiden tuoteselosteet huolella. Hänen Facebook-päivitystään on jaettu jo yli 40 000 kertaa.

Annabelle on pienen elämänsä aikana joutunut selviämään paljosta, sillä hänellä on Downin syndrooma. Tyttö on kärsinyt monista komplikaatioista ensimmäisinä elinkuukausinaan.

– Hän on käynyt läpi jo niin paljon ja selvinnyt. Luulin, että menettäisin tyttövauvani juustonaksun vuoksi.

Onneksi tyttö selvisi säikähdyksellä ja on taas oma iloinen, leikkisä itsensä.

– Virheeni melkein maksoi minulle ja sanotaan, että virheistä tulee oppia, joten toivon, että vanhemmat kaikkialla oppivat minun virheestäni, isä sanoo.

Kertaa vielä videoilta ohjeet vierasesineen poistoon vauvan tai vanhemman lapsen hengitysteistä:

0:44

0:30

Lähde: Buzzfeed

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.