Kaksinkertaiselta SM-liigamestarilta karu avautuminen – koko kausi taistelua tuskia vastaan: "Löi aika kovaa vasten kasvoja"

SM-liigaseura TPS:ää edustava hyökkääjä Simon Suoranta, 27, kertoo taistelleensa koko kuluneen jääkiekkokauden tuskien kanssa.

– Päättynyt kausi oli urani raskain. En pelannut yhtään peliä ehjänä ja se oli yhtä taistelua läpi kauden. Kun pelit loppuivat, niin se tuntui hetken pahalta, mutta nopeasti kropan valtasi myös helpotuksen tunne, Suoranta avautui TPS:n verkkosivuilla.

Suorannalla ei ole viime vuosina muutoinkaan ollut helppoa. Kaksi vuotta sitten kausi 2017–18 Ässissä katkesi hyvän alun jälkeen heti syksyllä olkapäävammaan. Leikkaus vei Suorannan kuukausiksi peleistä sivuun.

Suoranta oli tuolloin taas keväällä kehissä, mutta sesonki päättyi polvivammaan. Hyökkääjä yritti kuntouttaa sitä kesällä Turkuun siirryttyään.

– Kun tulin Turkuun, niin aloitimme heti kuntoutuksen, jota sitten jatkettiin ja kun kausi oli alkamassa, niin polvi ei vain halunnut tulla kuntoon. Uusista kuvista paljastui myös uusi löydös, joka ikävästi jouduttiin leikkaamaan juuri ennen kauden alkua. Ehdin pari CHL-peliä vääntämään taistellen läpi, eivätkä ne hyvältä tuntuneet, joten ei lopulta ollut muita vaihtoehtoa.

Vaikeudet polven kanssa kuitenkin jatkuivat, eikä Suoranta pystynyt sanojensa mukaan luistelemaan kunnolla.

– Se taas johti siihen, että tyrin toisen polveni juuri ennen joulutaukoa ja myös se jouduttiin operoimaan. Olin jumpannut pääkopan kanssa ja saanut hyvää tukea, joten onnistuin mielen avulla taistelemaan ensimmäisen polvivamman läpi, mutta toinen vamma löi aika kovaa vasten kasvoja.

Suoranta pelasi kuluneella kaudella SM-liigassa 23 runkosarjaottelua saldolla 7+6=13 ja kaksi pudotuspeliottelua 0+0:lla päälle.

Suoranta kertoo käyneensä "henkisesti aika syvissä vesissä" kahta polvea kuntouttaessaan. Nyt valoa on kuitenkin alkanut kajastaa tunnelista. 

– Ensin selviteltiin asioita, että mitä pitää laittaa kuntoon omassa kehossa. Onneksi mitään sellaista ei ole, johon joutuisi jotain terävämpää käyttämään. Nyt olen sellaisessa pisteessä, että tuloksia alkaa näkymään, mies on suorana pystyssä ja menossa eteenpäin kohti valoa. En ole varmaan pariin vuoteen ollut näin iloinen ja positiivinen, TPS:ssä jatkava hyökkääjä summaili.

Suoranta on voittanut urallaan kaksi jääkiekon Suomen mestaruutta ja yhden SM-pronssin.

Lue myös:

    Uusimmat