Kaksinkertainen maailmanmestari tylyttää Sebastian Vetteliä – kehottaa saksalaista lopettamaan uransa: "Hän ei voi jatkuvasti valittaa"

Nelinkertainen formula ykkösten maailmanmestari Sebastian Vettel on kyseenalaistanut tulevaisuutensa lajissa kampanjoidessaan samaan aikaan ilmastotyön puolesta.

Vettel myönsi aiemmin olleensa "tekopyhä" jatkaessaan kilpailemista samalla, kun hän oli nostanut esiin lajin ongelmallisuuden ilmastonmuutoksen näkökulmasta.

BBC One -radiokanavan haastattelussa hän kertoi harkitsevansa eläköitymistä alettuaan kampanjoida ilmaston suojelemiseksi.

– Kyselen itseltäni, pitäisikö minun kilpailla formula ykkösissä ja matkustaa maailmalla vai ei, Vettel pohti.

– Intohimoni on ajaa autoa ja rakastan sitä. Joka kerta kun astun autoon, rakastan sitä, mutta noustessani siitä pois mietin: Pitäisikö meidän tehdä tätä? Matkustaa maailmalla ja tuhlata luonnonvaroja.

34-vuotiaan Vettelin sopimus Aston Martinin kanssa päättyy tähän kauteen. 1980-luvun alussa kaksi rallin maailmanmestaruutta voittanut saksalainen Walter Röhrl on kehottanut maanmiestään lopettamaan uransa, jos tämä on huolissaan lajin vaikutuksista ympäristölle.

– Jos tulen moottoriurheilussa järkiini 15 vuoden jälkeen ja ajattelen nyt olevani ilmastosyntien tekijä – se riittää, Röhrl sanoi Bildille.

– Hän ei voi jatkuvasti valittaa haluavansa tehdä jotain ilmaston hyväksi ja lentää samaan aikaan maailmaa ympäri formula ykkösissä. Elämää on elettävä johdonmukaisesti.

Question Timen haastattelussa Vettel kiisti olevansa mikään pyhimys.

– Teen joitakin asioita, koska koen voivani tehdä ne paremmin. Onko minun lennettävä lentokoneella joka kerta, kun kilpailen? Ei silloin, kun voin ottaa alleni auton. Tietyt asiat ovat hallinnassani ja toiset eivät.

F1-pomot ovat luvanneet, että autoja tankataan vuonna 2026 täyssynteettisillä polttoaineilla ja hiilidioksidipäästöistä luovutaan seuraavan vuosikymmenen alussa.

Lue myös:

    Uusimmat