F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Sebastian Vettel paljastaa kolme vaihtoehtoa uransa jatkolle – saksalaisella selkeä näkemys Valtteri Bottaksen asemasta

4:26
Missä Ferrarin ongelmat ovat? F1-studio teki konkreettisia havaintoja.

F1-kuljettaja Sebastian Vettelin uran jatkosuunnitelmilla on spekuloitu toukokuusta lähtien, kun Ferrari ilmoitti, ettei se tarjoa jatkosopimusta saksalaiselle. Vettel sanoo olevansa halukas jatkamaan uraansa, jos sopiva vaihtoehto löytyy.

Vetteliä on huhuissa istuetettu vuoroin Renaultin, Mercedeksen ja Racing Pointin, ensi kaudella Aston Martinin rattiin. Ja onpa nelinkertaisen maailmanmestarin myös arvuuteltu päättävän uransa kuninkuusluokassa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Servus TV:n haastattelussa Vettel sanoo, ettei ole vielä tehnyt päätöstä uransa jatkosta kuluvan kauden jälkeen. Hän kuitenkin sanoo, että haluaisi jatkaa kilpailemista, kunhan ympäristö on oikea.

– Totta puhuakseni, en ole vielä tehnyt päätöstä, enkä tiedä sitä itsekään vielä. Tärkeintä on tietysti löytää sopiva paikka. Olen nauttinut viimeisistä viidestä vuodesta monella tapaa erittäin paljon, mutta ne vuodet ovat myös vieneet paljon energiaa, Vettel sanoi Motorsportin mukaan.

Vettel sanoo, että on tärkeää löytää paikka, joka tuntuu sopivalta, ja jossa voi pitää hauskaa. Hän painottaa, etteivät taloudelliset seikat ole päällimmäisenä mielessä, kun hän tekee valintaansa. Vettel vakuuttaa kunnianhimoa ajamiseen löytyvän vielä runsaasti.

– Jos minulla olisi oikea työ oikeassa paikassa, tuntisin oloni vielä erittäin kotoisaksi F1-autossa. Uskon, että seuraavat viikot tai kuukaudet tuovat lisötietoa – myös itselleni – siitä, mikä on mahdollista, ja mitä tahdon tehdä.

Vetteliä on joissain huhuissa istuettu Mercedeksen penkkiin Valtteri Bottaksen paikalle. Mies itse ei usko siihen vaihtoehtoon.

– Uskon, että tiimi on tällä hetkellä erittäin tyytyväinen, heillä menee hyvin. Muutamat viime vuodet todistavat sen. Ymmärrän, että he haluavat pitää siitä kiinni. Mitään päätöksiä ei ole tehty ja periaatteessa molemmat paikat ovat siellä vapaana, mutta on selvää, että Lewis saa jäädä, jos hän haluaa. Ja eilisen (sunnuntain) jälkeen sama koskee Valtteria.

Vettel myöntää, että hänellä on mielessään kolme vaihtoehtoa uransa jatkolle: löytää tallipaikka kaudelle 2021, pitää välivuosi ja palata vuonna 2022 tai lopettaa kokonaan.

Valitessaan välivuoden Vettel seuraisi ystävänsä Kimi Räikkösen esimerkkiä. Räikkönen vetäytyi F1-sarjasta Ferrarilla ajamansa kauden 2009 jälkeen. Suomalainen palasi sarjaan kaudelle 2012 Lotuksen autolla ja jatkaa uraansa edelleen.

Mitä ikinä Vettel tekeekään, aikoo hän harkita päätöstään tarkkaan.

– Jos tekee päätöksen sulkea ovi takanaan, sitä ei pitäisi tehdä toivoen, että se voisi vielä avautua, ellei se ole ajatuksena alusta lähtien, Vettel muotoilee.

– Uskon, että siinä vaiheessa täytyy olla valmis pitämään ovi suljettuna. Toisin sanoen: jos ovi ei, mistä tahansa syystä, avaudu, päätöstään ei pitäisi katua.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja