Kaksinenäinen orpokissa hurmasi Instagramissa ja löysi uuden perheen – jatkaa somevalloitustaan

1:50

Pikkuaivojen vajaakehitys aiheuttaa sen, että kollikissa hoipertelee ja sillä on kuin kaksi nenää.

Videolla kerrotaan, miksi kissa kehrää.

Pieni Doby-kissa päätyi kalifornialaiseen kodittomien kissojen turvakotiin vasta poikasena. Kukaan ei tiennyt orpokissan tarinaa, mutta heti kävi selväksi, että Doby on hieman erilainen kissa, kertoo The Dodo -sivusto.

Doby kärsii pikkuaivojen vajaakehityksestä, minkä vuoksi kissa kävelee hoiperrellen ja sillä on "kaksi nenää" – suulakihalkio on aiheuttanut kollin epämuodostuman.

"Homma oli selvä"

Ainutlaatuisuutensa vuoksi Doby myös herätti turvakodin työntekijöiden huomion. He päättivät julkaista kaksinenäisestä kissasta kuvan Instagramissa. Kuvan nähnyt Jeanne rakastui Dobyyn välittömästi.

– Näin sen pienen lepakon naaman ja homma oli selvä. Tutkimme pikkuaivojen vajaakehitystä ja suulakihalkiota, jotta varmistumme kotimme olevan sille turvallinen ja helppopääsyinen, Dobyn uusi äiti Jeanne sanoo The Dodolle.

Leikkisä kissa nousi sometähdeksi

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Koti sopi Dobylle oikein mainiosti, ja nyt utelias, sosiaalinen sekä leikkisä kollikissa nauttii elämästään. Dobyn elämästä nauttivat myös 11 800 Instagram-seuraajaa, joiden iloksi uniikki kissa poseeraa tuhansien peukkujen arvoisesti.

– Doby on iloinen ja pirteä kullannuppu. Sen pienessä kehossa on niin paljon rakkautta, Jeanne kuvailee.

Vamma haittaa elämää vain vähäsen

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Pikkuaivojen vajaatoiminta vaikuttaa Dobyn elämään vain vähäsen. Kissan tasapaino horjuu hieman leikin tuoksinassa. Erikoinen nenä tekee lemmikistä vain suloisemman.

– Vitsailemme, että koska Dobylla on kaksi nokkaa, on myös kaksi nenänpäätä, joita koskettaa. Nenässä näkyvä suulakihalkio tarkoittaa, että se hengästyy helposti leikkiessään. Se puuskuttaa ja puhisee jahdatessaan lelujaan, mutta hengittää muuten normaalisti. Se voi syödä ilman suurempia hankaluuksia, mutta on todella sottaisa, Jeanne kertoo.

Perhe pitää myös tarkkaa huolta rakkaan Dobyn terveydestä, sillä tulehdukset voivat tarttua kissaan herkästi ja ärhäkästi nenän vuoksi.

***

1:21

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja