Kaksinaismoralismin huippu? Brasilia-luotsi hyökkäsi aiemmin Neymaria vastaan – puolustaa nyt filmaamisilta

5:00

Brasilian päävalmentaja Tite on nyt filmaamisesta syytetyn Neymarin painokkaimpia puolustajia, mutta vielä kuusi vuotta sitten hän hyökkäsi vastustajajoukkueen luotsina supertähteä vastaan.

Videolla Neymarin taidonnäytteet Brasilia–Meksiko-neljännesvälieräottelun maaleissa.

Neymar pelasi tuolloin, vuonna 2012, brasilialaisessa Santosissa, ja Tite luotsasi Corinthiansia. Joukkueiden kohdatessa Neymaria syytettiin loukkaantumisen esittämisestä, ja Tite avasi sana-arkkunsa.

– Voittaminen tai häviäminen on osa peliä, mutta teeskentely ja yritys saada sitä kautta etua ei ole osa peliä. Se on huonoa esimerkkiä lapselle, minun pojalleni, ja niille, jotka aikovat katsoa tätä, ja ajattelevat, että on hyvä käyttää muita hyväkseen, Tite kommentoi tuolloin uutistoimisto AP:n mukaan.

Venäjän MM-turnauksessa Neymar ja Tite ovat samassa Brasilian veneessä. Neymaria on pitkin turnausta syytetty teatraalisesta kaatuilusta, ja mylly sai lisää vettä maanantaina neljännesvälierissä Meksikoa vastaan.

Ottelun toisella puoliajalla nähtiin tilanne, jossa Neymar oli kaatuneena kentän laidalla. Meksikon Miguel Layún astui Neymarin nilkan päälle, mikä sai brassitähden sätkimään maassa tuskaisesti huutaen. 

Meksikon päävalmentaja Juan Carlos Osorio ei nimennyt suoraan Neymaria, mutta osoitti kritiikkinsä selkeästi häntä vastaan.

– Menetimme paljon aikaa yksittäisen pelaajan takia. Minusta tämä on todellinen häpeä jalkapallolle, erityisesti kaikkien ottelua katsoneiden lapsien kannalta. Näyttelyn pitäisi loppua, Osorio pauhasi.

Neymarilta kysyttiin vastinetta Osorion kritiikkiin, jolloin Tite tuli väliin. Hänen mukaansa jalkapallossa täytyy kunnioittaa hierarkiaa, ja vain valmentajat vastaavat valmentajille sekä pelaajat pelaajille.

Tite myös vähätteli tapahtunutta.

– Näin, mitä tapahtui. Katsokaa videota, ette voi sanoa sen perusteella mitään.

– Hänen päälleen astuttiin. Sanoin vain, että pelatkaa. Näin sen screeniltä, eikä siitä ole mitään sanottavaa. Kaikki, mitä voit tehdä, on katsoa, Tite lausui.

Brasilia voitti Meksikon 2–0 – Neymar iski maaleista ensimmäisen ja teki esityön toiseen. Puolivälierissä Brasilia kohtaa perjantaina Belgian.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja