Neymarin reaktio vihastutti – "Säälittävää"

Paitsi että Brasilian supertähti Neymar säväytti peliesityksillään maanantaina jalkapallon MM-kisojen neljännesvälierissä Meksikoa vastaan, hän herätti närää suurieleisellä reaktiollaan rikkeeseen.

Videolla Neymarin taidonnäytteet Brasilia–Meksiko-ottelun maaleista.

Meksikon laitapuolustaja Miguel Layún astui toisella jaksolla Neymarin nilkan päälle yrittäessään saada palloa peliin. Neymarin reaktio oli monen mielestä liioiteltu: hän jäi pitkäksi aikaa kieriskelemään maahan, pitelemään nilkkaansa ja huutamaan tuskasta. 

Neymar sai syytöksiä myös filmaamisesta, muun muassa Meksikon päävalmentaja Juan Carlos Osoriolta.

– Tämä on minusta harmillista jalkapallon kannalta, harmillista kaikkien ottelua katsoneiden lapsien kannalta. Näyttelyn pitäisi loppua. Tämä on todella surkea esimerkki maailmalle ja jalkapallolle, Osorio sanoi toimittajille.

Myös brittiläiselle ITV:lle ottelua kommentoinut Irlannin päävalmentaja Martin O'Neill ryöpytti Neymaria.

– Hänen reaktionsa oli säälittävä, yksinkertaisesti säälittävä. Hän on huippupelaaja ja huippunäyttelijä, O'Neill ruoski.

Entinen Yhdysvaltain naisten maajoukkueen tähtimaalivahti Hope Solokin oli pettynyt.

– Tällaisia temppuja ei voi hyväksyä. Tällainen sotii minun nähdäkseni peliä vastaan, Solo sanoi Independent.ie-lehden mukaan.

– Tällainen vie pelistä mielenkiintoa pois.

Englannin entinen maajoukkuepelaaja Dion Dublin antoi puolestaan palaa BBC:n Radio 5 -kanavalla.

– Häpeän hänen puolestaan. Hän on yksi maailman parhaista pelaajista, mutta en vain tajua, miksi hän kierii tuolla tavalla. Come on, Neymar, olet tuota parempi, Dublin latasi.

Brasilia eteni Venäjän MM-turnauksen puolivälieriin kukistettuaan Meksikon 2–0. Neymar iski itse avausmaalin ja teki esityön toiseen.

Lue myös:

    Uusimmat