Neymar tähditti Brasilian jatkoon – Meksikon hirvittävät haamut nousivat jälleen pintaan

Supertähti Neymar tähditti Brasilian 2–0-voittoon Meksikosta jalkapallon MM-kisojen neljännesvälierissä. 

Videolla Neymarin taidonnäytteet Brasilia–Meksiko-ottelun maaleista.

Meksiko iski ottelun alkuun sähäkästi ja painoi tilanteenvaihdoista muutamia vauhdikkaita hyökkäyksiä Brasilian kenttäpäätyyn. Brassit saivat kuitenkin sittemmin lyhytsyöttökombinaationsa paremmin uomiinsa, ja toisen jakson alkupuoliskolla svengaava yhteispeli tuotti ensimmäisen häikäisevän maalin.

Neymar jakoi eleettömän kantapääsyötön rangaistusalueen rajalla Willianille, joka tikkasi terävästi vasemman tolpan liepeille. Willianin nosto tavoitti takatolpalta sinne sännänneen Neymarin, joka liukui pallon upealla tavalla maaliin.

Tappioasemassa pelanneen Meksikon syöttöpeli jäi tehottomaksi pallon kierrättämiseksi, eikä joukkue onnistunut uhittelemaan Brasiliaa. Brassit iskivät sen sijaan toistamiseen, ja ytimessä oli taas Neymar. 

Neymar spurttasi pelin loppuminuuteilla maalille, ja Meksikon maalivahti Guillermo Ochoa sai hänen maalintekoyritykseensä vain vaivoin kenkäänsä väliin. Roberto Firmino oli irtopallossa ahnaana ja siirsi pelivälineen tyhjiin.

Meksikoa aiemminkin piinanneet pudotuspelivaiheen haamut pitivät jälleen pintansa. Joukkue on pudonnut nyt seitsemissä MM-kisoissa peräjälkeen juuri neljännesvälierissä.

Venäjän MM-turnauksen mestarisuosikkeihin laskettu Brasilia kohtaa puolivälierissä voittajan otteluparista Belgia–Japani. Maat kohtaavat tänään maanantaina myöhäisottelussa kello 21 Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat