Kaksi uutta koronavirustartuntaa Suomessa – toinen kouluikäinen lapsi

0:43
Tämä kaikki kahdesta uudesta koronavirustartunnasta tiedetään.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa.

Tartunnan ovat saaneet eläkeikäinen mies ja kouluikäinen lapsi. He kuuluvat perjantaina varmistetun koronavirustartunnan saaneen henkilön lähipiiriin.

Husin mukaan kumpikin tartunnan saanut on palannut näytteenoton jälkeen kotiin ja he voivat hyvin. Potilaat on ohjeistettu pysymään eristyksissä kotona.

Hus kertoo, että henkilöillä oli jo aiemmin oireita, joiden perusteella tartuntoja osattiin odottaa.

MTV seuraa illan tiedotustilaisuutta

Perjantaina todetun tartunnan osalta altistusten selvitystyö on edennyt hyvin ja altistuneisiin on oltu yhteydessä, Hus kertoo. Uusien tartunnan saaneiden kautta altistuneita selvitetään HUS:n infektiolääkärien sekä THL:n ja kuntien tartuntatautiyksiköiden johdolla.

HUS ja THL järjestävät tiedotustilaisuuden tänään kello 18 viikonlopun uusista tartunnoista ja selvitystyön etenemisestä. MTV seuraa tilaisuutta suorassa lähetyksessä.

Kaikkiaan Suomessa on todettu nyt viisi koronavirustartuntaa. Ensimmäinen todettiin Wuhanista kotoisin olleella kiinalaisnaisella epidemian alkuvaiheessa Ivalossa.

Husissa on nyt vahvistettu yhteensä neljä koronavirustartuntaa. Perjantaina vahvistetun tapauksen lisäksi Husissa on aiemmin tällä viikolla vahvistettu niin ikään työikäisen, Pohjois-Italiasta saapuneen suomalaisnaisen koronavirustartunta. Hän oli matkustanut yksin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja