Mainos

Rata on saatu raivattua linja-autoturman jäljiltä Kuopiossa – VR:llä yhä viivytyksiä

0:29

Kuopiossa rata on saatu raivattua linja-autoturman jäljiltä, kertoo Liikenneviraston Rataliikennekeskus. Aamun ensimmäiset henkilöjunat on kuitenkin korvattu linja-autoilla Kuopion ja Suonenjoen välillä.

VR kehottaa verkkosivuillaan matkustajia varautumaan viivästyksiin matka-ajoissa. VR:n mukaan junaliikenne Kuopion ja Suonenjoen välillä jatkuu normaalisti lauantaiaamuna kello 8 alkaen.

Itä-Suomen poliisin mukaan turmabussi nostettiin raiteilta yön aikana ja kuljetettiin sisätiloihin tarkempia tutkimuksia varten.

Bussi syöksyi perjantaina iltapäivällä alas sillalta noin 7–10 metrin matkan junaraiteille Kuopiossa. Ennen pudotusta linja-auto törmäsi viiteen henkilöautoon.

Turmassa kuoli neljä ja neljä loukkaantui vakavasti. Yhteensä bussissa oli 20 matkustajaa.

Karaokeharrastajia matkalla

Turmabussin matkustajat olivat suomalaisia Ruotsissa asuvia karaokeharrastajia.

Onnettomuusbussissa ollut henkilö kertoo STT:lle, että ryhmä oli lähtenyt perjantaina aamulla Kalixista Pohjois-Ruotsista kohti Kuopion Rauhalahtea laulamaan karaokea.

Kaikki bussissa olleet eivät hänen mukaansa olleet eläkeläisiä, toisin kuin poliisi on aiemmin kertonut.

Kuljettajan mukaan linja-auton jarrut eivät toimineet

Merkittävä osa Kuopion turmabussin matkustajista oli turvavöissä, kertoi paikalla ollut päivystävä palomestari Petteri Lintunen STT:lle. Eivät kuitenkaan välttämättä kaikki.

Lintusen mukaan joku tai jotkut matkustajista olivat sinkoutuneet bussista ulos. Osa matkustajista oli itse pystynyt poistumaan bussista.

Kuljettaja kertoi perjantaina poliisille, että linja-auton jarrut eivät toimineet ja että hän oli menettänyt auton hallinnan. Poliisi ei ottanut vielä kantaa onnettomuuden syyhyn. Onnettomuustutkintakeskus on käynnistänyt turmasta alustavan tutkinnan.

Sairaalassa tehtiin suuronnettomuushälytys

Sekä loukkaantuneet että kuolleet kuljetettiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Sairaalassa tehtiin suuronnettomuushälytys. Kuopion bussiturman hoitoa helpotti se, että työvuoro Kuopion yliopistollisessa sairaalassa oli juuri vaihtumassa, kertoi Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtaja Risto Miettunen tiedotustilaisuudessa.

– Hoitajia ja lääkäreitä oli vielä paljon töissä, joten saimme suuren määrän leikkaussaleja hoitamaan potilaita. Hyvä aika sattui, Miettunen sanoi.

Kuopion bussiturman loukkaantuneiden ja uhrien omaisille on järjestetty psykososiaalista tukea Kuopion yliopistollisen sairaalan auditoriossa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja