Tämä kaikki Suomussalmen vakavasta nokkakolarista tiedetään – nuorin loukkaantuneista 15-vuotias

Kainuun Suomussalmella tapahtui aamupäivällä vakava, kahdeksan ihmisen loukkaantumiseen johtanut tieliikenneonnettomuus. MTV Uutiset koosti, mitä turmasta tiedetään tähän mennessä.

Hätäkeskus sai onnettomuudesta ilmoituksen kello 9.53. Osallisina oli kaksi henkilöautoa, joissa kummassakin oli kuskien lisäksi kolme matkustajaa. Kaikki joutuivat sairaalahoitoon.

Poliisin mukaan vakavasti loukkaantuneita on kaikkiaan kolme kahdeksasta.

Kainuun keskussairaalaan vietiin kuusi loukkaantunutta ja Ouluun kaksi. Kainuun keskussairaala nosti valmiuttaan suuronnettomuustilaan, joka päätettiin kello 14.45.

– Ensimmäinen sairaalaan tuoduista on leikkaussalissa. Muilla vammat ovat leikkaus- tai muuta jatkohoitoa vaativia. Uhrien ikä on 15–50 vuoden välillä. Sukulaisuussuhteista ei ole vielä tietoja, kertoo Kainuun soten terveysjohtaja Olli-Pekka Koukkari MTV Uutisille.

Kajaanissa hoidettavista potilaista kaksi valmistaudutaan siirtämään jatkohoitoon Kuopioon ja yksi Ouluun, Kainuun sote tiedotti kolmen aikaan iltapäivällä.

– Tällä hetkellä kolme henkilöä on KAKS:ssa teho-osastolla, mutta potilailla ei ole välitöntä hengenvaaraa, Koukkari kertoi tiedotteessa.

Missä tapahtui?

Onnettomuus tapahtui vitostiellä Suomussalmen kuntataajamasta noin 12 kilometriä Kuusamon suuntaan, kertoo poliisi. 

Kuusamon suunnasta Kajaanin suuntaan ajaneen henkilöauton vuonna 1972 syntynyt kuljettaja lähti todistajien mukaan ohittamaan pitkää autojonoa.

Henkilöauton kuljettaja ei ehtinyt palata omalle ajokaistalleen, vaan törmäsi vastaan tulleen vuonna 1993 syntyneen miehen kuljettaman henkilöauton keulaan.

Poliisin mukaan molemmissa autoissa oli kuljettajien lisäksi 3 matkustajaa, joista kolmen tiedetään loukkaantuneen vakavasti.

Huonot keliolosuhteet

Viranomaisten mukaan tapahtuma-aikaan tiellä oli sohjoa ja ajokeli oli heikko. 

Kajaanin päivyvstävä palomestari Antti Husso arvelee, että keliolosuhteilla on ollut osansa onnettomuuden syntyyn.

– Paluuliikennettä on ollut paljon Rukan suunnasta ja tiellä on ollut sohjoa, eli kuiva tie ei ole ollut.

Alkoholilla ei epäillä olleen osuutta onnettomuuteen. Tie on auki ja poliisi vastaa onnettomuusajoneuvojen siirtämisestä pois paikalta.

Paikalle hälytettiin kolme pelastuksen yksikköä, kolme poliisipartiota ja 11 ensihoidon yksikköä.

Juttua päivitetty 5.4.2021 klo 15.15: Lisätty Kainuun soten tiedotteen tiedot. 

3:06

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja