Mainos

Kolme lasta ja henkilöauton kuljettaja loukkaantuivat Konneveden onnettomuudessa – yhtä lasta irrotettiin 15 minuuttia, kenelläkään ei hengenvaaraa

Tänään aamulla Keski-Suomessa Konnevedellä sattuneessa koulubussiturmassa loukkaantui kolme lasta ja henkilöauton kuljettaja. Kolari sattui aamukahdeksan aikaan.

Koulubussi ajoi Suolahdentietä Äänekosken suunnasta. Bussi oli kääntymässä ajosuunnassaan vasemmalle Saarikkaantielle, kun sitä vastaan tuli Suolahdentietä pitkin henkilöauto.

Henkilöauto törmäsi koulubussin oikeaan kylkeen, kun bussi oli kääntymässä vasemmalle. Yhdeksää koululaista kuljettanut bussi kaatui törmäyksessä kyljelleen.

Kolme yläkouluikäistä lasta ja henkilöauton keski-ikäinen mieskuljettaja vietiin Keski-Suomen keskussairaalaan. Kukaan heistä ei ole poliisin mukaan hengenvaarassa.

– Oli onni onnettomuudessa, että tästä selvittiin näin eikä kukaan ole hengenvaarassa. Törmäys on kuitenkin ollut raju, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Reima Rossi Sisä-Suomen poliisista kertoo.

Vanhemmat järkyttyivät

Poliisilla ei ole tarkempaa tietoa loukkaantuneiden vammoista.

Pelastuslaitos joutui irrottamaan yhden loukkaantuneista lapsista koulubussista.

– Hänen irrottamisensa kesti noin 15 minuuttia. Hän on yksi näistä vakavammin loukkaantuneista. Kaikki muut pääsivät omin avuin ulos bussista, päivystävä palomestari Tero Uusi-Maahi Keski-Suomen pelastuslaitokselta sanoo.

Kaikki sairaalaan viedyt lapset olivat Lapunmäen koulun yläkoululaisia.

– Saimme koulussa nopeasti tiedon kolarista ja olimme heti yhteydessä lasten huoltajiin. Vanhemmat kuulivat koulukuraattorilta tapahtuneesta ja totta kai he ottivat tiedon vastaan järkyttyneinä, Lapunmäen koulun rehtori Paula Huuska kertoo.

Koulubussin kyydissä oli myös alakouluikäisiä lapsia, mutta he eivät loukkaantuneet vakavasti.

Huuskan mukaan Konneveden koululaisille on tarjottu tänään kriisiapua. Apua on tarjolla myös viikonloppuna.

– Kriisiavulle on ehdottomasti ollut tarvetta. Moni on halunnut keskustella aikuisen kanssa, Huuska sanoo.

Tapahtumia tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja vammantuottamuksena.

Korjattu 18.8 kello 14.58: Poliisi tiedotti ensin, että kolarissa loukkaantui kaksi lasta ja molempien ajoneuvojen kuljettajat. Loukkaantuneista kolme oli kuitenkin lapsia ja yksi henkilöauton kuljettaja. Koulubussin kuljettaja ei saanut vakavia vammoja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja