Mainos

Henkilöauto törmäsi koulubussiin Ähtärissä, yksi kuoli – Palomestari: Suuronnettomuus lähellä

Valtatie 18:lla on sattunut Ähtärissä aamulla onnettomuus, kun henkilöauto törmäsi suoralla tiellä koululaisia kuljettaneen linja-auton keulaan. 

Ähtäristä päivystävä palomestari Timo Takkula kertoo MTV:lle, että onnettomuus sattui tien pätkällä Ähtäristä Seinäjoelle päin. Pohjanmaan poliisilaitos sai hätäkeskukselta ilmoituksen tänään klo 7:41 aikaan 

Henkilöauton noin 30-vuotias kuljettaja kuoli onnettomuudessa. Auton kyydissä ei ollut muita matkustajia. Takkulan mukaan henkilöauto romuttui onnettomuudessa täysin. 

– Bussi pysyi pystyssä, Luojan kiitos, Takkula huokaa.

Törmäyksen johdosta henkilöauto suistui ojaan. Linja-auto oli lähellä suistua ojaan, mutta linja-auton kuljettaja oli saanut pidettyä linja-auton pystyssä ajokaistallaan, kertoo poliisi tiedotteessan.  

Ähtärin päivystävän palomestarin Takkulan mukaan sääolosuhteet olivat onnettomuushetkellä hyvät. Tiellä ei ollut lunta, vaan asfaltti oli kuiva. Nopeusrajoitus tiellä on 100 kilometriä tunnissa. 

– Jos bussi ei olisi pysynyt pystyssä meillä olisi surun päivä, Takkula sanoo viitaten Ruotsissa huhtikuun alussa tapahtuneeseen bussiturmaan, jossa kuoli useita koululaisia. 

Bussissa oli onnettomuushetkellä 18 koululaista, jotka olivat matkalla Ähtärin kouluun. Linja-auton kuljettaja loukkaantui lievästi ja hänet on toimitettu tarkastukseen sairaalaan.

Kukaan bussissa olleista matkustajista ei Takkulan mukaan loukkaantunut vakavasti, vaan hänen mukaansa he "itse kävelivät ambulansiin tarkastukseen.

VT 18 on poikki osuudella Ähtäristä Seinäjoelle päin ja poliisi tutkii parhaillaan onnettomuuspaikkaa. 

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.