Mainos

Kaksi kuollut vaaralliseen heroiiniin

Helsingin huumepoliisi on paljastanut poikkeuksellisen vahvaa heroiinia välittäneen liigan. Kaksi ihmistä on kevään aikana kuollut aineeseen ja kymmenkunta henkilöä on ollut vakavassa vaarassa. Kuolleet olivat noin 30- ja 40-vuotiaita miehiä.

Liigan päätekijöiksi epäillään 43-vuotiasta nigerialaista ja 42-vuotiasta amerikkalaista miestä.

Huumepoliisi sai alkuvuodesta tiedon heroiinin ilmestymisestä Helsingin katukauppaan. Huumepoliisi ryhtyi välittömästi selvittämään tilannetta, samaan aikaan käynnistettiin tutkinta kohdistuen heroiinin maahantuonti- ja levitysorganisaatioon.

Viisi vangittu

Ensimmäiset kiinniotot suoritettiin tässä kuussa. Aineen maahantuontiin ja levitykseen on sekaantunut toistakymmentä epäiltyä, joista viisi on vangittu epäiltynä törkeään huumausainerikokseen.

Huumepoliisi on takavarikoinut heroiinia noin 200 grammaa. Liigan epäillään tuoneen ainetta Suomeen 1,5-2 kiloa viime syksystä alkaen. Poliisi on löytänyt epäillyiltä vajaa 50 000 euroa käteistä rahaa.

Heroiini on ollut viime vuodet hyvin harvinainen aine Helsingissä.

Erittäin vaaralliseksi huumausaineeksi luokiteltavan ja voimakkaan riippuvuussuhteen sekä voimakkaita vieroitusoireita aiheuttavan heroiinin kerta-annokset vaihtelivat heroinisteilla 0,025 - 0,15 grammaan. Heroiinia on myyty katukaupassa noin 250 euron grammahintaan.

Heroiinikuolemat nousussa

Oikeuslääketieteenlaitoksen mukaan tänä vuonna heroiinia on löytynyt kolmesta kuolleesta. Viime vuonna määrä oli vain yksi.

Määrän kasvua pidetään merkkinä heroiinin yleistymisestä, vaikka numerot ovat pieniä. Vuosituhannen vaihteen huippuvuotena heroiinia löytyi vajaasta 70:stä vainajasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.