Kaksi hirviökalaa merten syvyyksistä ajautui rantaan Kaliforniassa: Tältä näyttävät kuuluisa kannibaali ja valolla saalistava kummajainen

Kaksi meren syvyyksien hirviökalaa ajautui rantaan Kaliforniassa: Kuuluisa kannibaali ja valolla saalistava kummajainen 1:52
Tältä hurjat vonkaleet näyttivät.

Kahtena viikkona peräkkäin Kalifornian rantaan on ajautunut kummallisen näköisiä kaloja.

CNN uutisoi kahdesta erillisestä syvänmeren vonkaleesta, jotka ovat ajautunut kauas kotoaan kuolemaan kalifornialaiselle rantahietikolle. Syvänmerenkalat näyttävät tosin päivänvalossa ja kuivalla maalla enemmän avaruusolennoilta kuin tämän maapallon eläimiltä.

San Diegossa kalat ovat herättäneet kummeksuntaa paitsi erikoisen ulkonäkönsä myös sen vuoksi, miksi ne ylipäätään ovat ajautuneet merien syvyyksistä rantaan.

Meritieteilijöiden mukaan on suhteellisen epänormaalia tavata syvänmerenkaloja uimarannoilla.

Toinen kaloista oli yli metrin mittainen valtamerten petokalana tunnettu purjeliskokala. Se löydettiin San Diegon La Jollan rannasta viime viikolla keskiviikkoaamuna.

– Se on keskikokoinen merien peto. Se on pitkänmallinen ja hoikka kala, jolla on musta selkä ja hopeinen vatsapuoli. Sillä on pitkä sinisen vihertävä selkäevä, San Diegon yliopistossa työskentelevä meritieteilijä Elan Portner kertoo kalasta.

Hänen mukaansa purjeliskokaloja esiintyy tyypillisesti noin 1800 metrin syvyydessä. Petokala syö lajitovereitaan ja onkin tunnettu kannibalismistaan.

– Se on sen lempiruokaa, Portner kertoo.

Katso yllä olevalta videolta, miltä rantaan ajautunut lajitovereitaan metsästävä purjeliskokala näyttää!

Valolla saalista narraava kala

Toinen vieraan näköinen kala, joka ajautui San Diegon rannalle, oli legendaarinen pallokrotti. Se löytyi hiekalta viikkoa aiemmin.

– Se on ruskeasuomuinen tumman värinen kala, joka elää syvällä meressä. Sillä on huomattavan suuri suu ja todella terävät hampaat. Sillä on päässä valoa tuottava liuskamainen elin, jolla se narraa saalista, Portner kertoo.

Portner voi vain spekuloida, miksi syvällä elävät kalat ovat ajautuneet pintavesiin ja lopulta kuolleina rantaan.

– Ehkä ne jahtasivat saalista rantaan, tai ehkä ne tekivät kuolemaa, eivätkä pystyneet enää navigoimaan, Portner pohtii.

Meritieteilijä ei voi antaa selkeää vastausta mysteerille, miksi syvänmeren kaloja on löydetty San Diegon rannoilta viime aikoina.

– Valtameri on suurin elinympäristö. Se on täynnä kaikenlaisia hullunnäköisiä kaloja ja muita eläimiä, Portner kertoo.

Yksi asia on varmaa, hurjan näköiset kalat jakavat mielipiteitä.

– Luulin sen olevan jokin alien, siltähän se enemmän näyttää, eräs CNN:n haastattelema nainen.

– En pidä hampaista, ne näyttävät teräviltä, eräs purjeliskokalan nähnyt mies kuvailee terävähampaista petokalaa.

– Kauniita, mielenkiintoisia ja majesteettisia, kuvaili taas eräs toinen mies.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat