Kaksi eri valmennusfilosofiaa kohtaa Mestarien liigassa – Sami Hyypiän luonnehtima "heavy metal -jalkapallo" yrittää nujertaa tiiviin puolustuksen

1:22
Liverpoolin Mohamed Salah on ollut hirmuvireessä tänä syksynä. Tässä hän niittaa pallon AC Milanin verkkoon syyskuun Mestarien liiga -ottelussa.

Mestarien liigan B-lohkossa kohtaa tiistaina kaksi eri valmennusfilosofista joukkuetta ottelussa Atletico Madrid–Liverpool.

Seuraavalla kierroksella joukkueet pelaavat uudestaan vastakkain Liverpoolin Anfieldilla. C Moren asiantuntija Sami Hyypiä niputtaa joukkueiden kohtaamiset, jossa panoksena on aikainen kiinnitys jatkopaikkaan.

Atleticon Madridin päävalmentaja Diego Simeone tunnetaan tiukasta puolustamisesta. Maalit tehdään paikoista, mitä tulee, Simeone on tullut tunnetuksi José Mourinhon tavoin pelaamaan aina voitosta.

Liverpoolin puolella taas Jürgen Klopp ajaa päävalmentajana hyökkäyspeliä. Palloa pyritään riistämään heti, kun se menetetään. Puolustuslinja on yleensä korkealla.

– Kloppen heavy metal -jalkapallo on hieman muokkaantunut Englannin vuosien aikana. Enää ei mennä niin yltiöpäänä päästä päähän kenttää, Hyypiä sanoo.

Hyypiä mukaan odotettavissa on mielenkiintoinen peli. Vastassa on kaksi joukkuetta, joilla on ihan erilaiset tavat pelata ja voittaa.

Kahdella voitolla jatkopaikka

B-lohkossa kahden ottelun jälkeen Liverpool on kärjessä kuudella pisteellä ja Atletico Madrid toisena neljällä pisteellä.

Molemmat joukkueet pystyvät kahdella voitolla varmistamaan jatkopaikan, jolloin viidennellä ja kuudennella kierroksella olisi varaa kierrättää enemmän pelaajia kokoonpanossa.

– Pelaajat ovat aika koville joutunut otteluruuhkan takia. Tuntuu, että joka vuosi tulee vain enemmän pelejä, mitä pelaajien pitäisi jaksaa pelata.

Atletico on pelannut Espanjan La Ligassa ailahtelevasti. Pienemmät vastustajat ovat kiusanneet Simeonen miehistöä.

Liverpool taas on aloittanut Valioliigassa erinomaisesti. Joukkue on tällä hetkellä toisena sarjataulukossa. Tähtihyökkääjä Mohamed Salah on tehnyt kahdeksaan peliin seitsemän maalia.

Mestarien liigan Atletico Madrid–Liverpool lähtee käyntiin tiistaina kello 21.55 C Morella. Studio käynnistyy sekä tiistaina että keskiviikkona jo klo 19. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja