Kaksi kosketusta ja kaksi maalia – penkkikomennuksesta raivostunut keskikenttäpelaaja hassutti Barcelona-tähdet ja synnytti Anfieldin ihmeen

Yksi Liverpoolin tiistai-illan ihmenousun avainhahmoista oli hollantilainen keskikenttäpelaaja Georginio Wijnaldum. Wijnaldumin ilta Mestarien liigassa oli vaiherikas matka vaihtopenkiltä yhdeksi ratkaisijoista.

Wijnaldum oli viikko sitten Liverpoolin avauskokoonpanossa otteluparin avausosassa, mutta päävalmentaja Jürgen Klopp nosti toiseen osaotteluun Wijnaldumin tilalle Jordan Hendersonin.

Wijnaldum kertoi Reutersin mukaan raivostuneensa tästä Kloppille. Laitapuolustaja Andy Robertsonin loukkaantuminen muutti kuitenkin Kloppin suunnitelmia.

Puoliajalla kentälle tulleen Wijnaldumin kaksi kosketusta johtivat keskikenttäpelaajan kauden ensimmäisiin maaleihin Mestarien liigassa.

Osumat tasoittivat otteluparin lukemiin 3-3. Samalla hänestä tuli ensimmäinen Barcelonaa vastaan kilpailussa kaksi maalia tehnyt vaihtopelaaja.

– Ensimmäisen osan jälkeen Espanjassa olimme varmoja, että voisimme voittaa 4-0. Ihmiset ulkopuolella epäilivät meitä ja ajattelivat, ettemme pystyisi siihen, Wijnaldum kertoi ottelun jälkeen BT Sportille.

Ottelun lopussa Liverpoolin puolustaessa johtoaan 93 prosentin tarkkuudella toisella jaksolla syöttänyt Wijnaldum suojasi puolustuslinjaa, voitti kaksinkamppailut toisensa perään ja piti takaa-ajoa rakentaneen Barcelonan keskikentän kurissa (artikkelin video).

28-vuotias Wijnaldum saapui Newcastlesta Liverpooliin kesällä 2016 27,5 miljoonan euron siirtosummalla.

15:55 otsikkoon korjattu: Wijnaldum teki maalinsa peräkkäin. Ei ensimmäisillä kosketuksilla.

Mestarien liiga keskiviikkona:

Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Ajax – Tottenham klo 21.55 C More Sport 1

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.