Kaksi asiaa, joilla helpotat huomattavasti päiväkotiarkea

Miten saada levoton lapsi rauhoittumaan? 8:29
KATSO MYÖS VIDEO: Miten saadaan levoton lapsi rauhoittumaan?

Eskariopettajat vinkkaavat, että lapsen vaatteet kannattaa nimikoida päiväkotia varten selkeästi. Lisäksi tiedotteet olisi hyvä muistaa lukea. 

Kysyimme kahdelta päiväkodissa työskentelevältä varhaiskasvatuksen opettajalta, mitä he toivoisivat vanhempien tekevän päiväkotiarjen helpottamiseksi. Kysymykseen vastasivat helsinkiläiset eskariopettajat Kristiina Turkki ja Emil Nikander.

Vaatteiden selkeä nimikointi

Vaatteet tulisi nimikoida selkeästi ja näkyvästi lapsen omalla nimellä. Jos ryhmässä on esimerkiksi parisenkymmentä lasta ja jokaiselle yritetään löytää omat hanskat, tekee tilanteen haastavammaksi se, että niissä ei lue oikean omistajan nimeä.

– Paljon on sitä, että on saatu vaikka serkulta jotkin hanskat tai muuta ja sitten niissä hanskoissa on edelleen serkun nimi, Nikander selittää.

Päiväkodin tiedotteiden lukeminen

Toisekseen opettajat toivoisivat, että vanhemmat lukisivat lähetetyt sähköpostit ja muut tiedotukset, vaikka tärkeät asiat sanotaan toki myös suullisesti.

– Ei ole tarkoitus syytellä ketään, mutta meidän toiveemme olisi, että vanhemmat olisivat aktiivisia itse. Tuntuu välillä hieman holhoamiselle, että tiedotamme monta kertaa samasta asiasta, Turkki sanoo.

Katso myös: Apukeinoja lapsiperheiden kuormittuneeseen arkeen

Apukeinoja lapsiperheiden kuormittuneeseen arkeen 7:52
Millaisia apukeinoja on kuormittuneen lapsiperhearjen helpottamiseen?

Lue myös:

    Uusimmat