Kaksi Ano Turtiaisen tviittiä syyteharkintaan – epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Helsingin poliisi tiedottaa saaneensa valmiiksi esitutkinnan, jossa yhtä henkilöä epäillään kahdesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja kahdesta kunnianloukkauksesta.

Epäillyt kunnianloukkaukset kohdistuivat ministeriin. Nämä tapaukset eivät edenneet syyteharkintaan, vaan poliisi päätti tutkinnat.

Poliisi ei nimeä epäiltyä tiedotteessaan, mutta Valta kuuluu kansalle -puolueen kansanedustaja Ano Turtiainen vahvistaa MTV Uutisille, että kyseessä ovat häntä koskevat epäilyt.

Ensimmäisessä epäillyssä kiihottamisessa kansanryhmää vastaan oli kyse Twitter-viestistä vuodelta 2020. Viestissä Turtiainen rinnasti ulkomaalaistaustaiset taksikuskit "nokikeppeihin".

Toisenkin epäilty kiihottaminen kansanryhmään tapahtui Twitterissä. Turtiainen julkaisi halventavalla tavalla muokatun kuvan yhdysvaltalaisesta George Floydista, joka kuoli poliisiväkivallan seurauksena vuonna 2020. Muokattu kuva oli tilanteesta, jossa Floyd menehtyi, ja siihen oli kirjoitettu Pink Floyd.

Kiihottamiset kansanryhmää vastaan on nyt siirretty syyteharkintaan, tiedottaa poliisi.

Turtiainen erotettiin perussuomalaisten eduskuntaryhmästä Floyd-tviittinsä takia.

Poliisi aloitti esitutkinnan Turtaisen Floyd-tviitistä valtakunnansyyttäjän määräyksestä.

Turtiainen: En ole ollut kuultavana

Turtiainen kertoo MTV Uutisille, että ei ole käynyt poliisin kuultavana esitutkinnan aikana. Rikosepäilyjen etenemisestä syyteharkintaan hän kertoo saaneensa kuulla hetki sitten toimittajan soitettua hänelle asiasta.

Turtiaisen mukaan on mahdollista, että poliisi on tavoitellut häntä rikosepäilyjen vuoksi sähköpostitse. Hän ei ole sanojensa mukaan kutsua kuulusteluun saanut tai sähköpostien seasta nähnyt.

Miten vastaatte rikosepäilyihin, koetteko olevanne syyllinen vai syytön?

– En koe olevani syyllinen, kun en edes tiedä, mistä puhutaan.

MTV Uutiset ei tavoittanut poliisia asiaa kommentoimaan.

2:17
Katso myös: Ano Turtiaisen ura perussuomalaisissa loppui loukkaavan Floyd-tviitin takia. Näin perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kommentoi Turtiaisen erottamista MTV Uutiset Liven lähetyksessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja