Kakkosdivariseuran managerilta kovaa väritystä entisen NHL-pelaajan hankinnasta: "Eivät vain tuomarit nähneet, niin kova oli laukaus"

Joensuulainen Karjalan Kopla on taatusti eniten pinnalla oleva kakkosdivisioonan jääkiekkoseura tällä viikolla. Alasarjaseura hankki riveihinsä NHL:ssäkin pelanneen Pavel Brendlin ja pitkän uran SM-liigassa tehneen Petri Lammassaaren. 

Brendl, 37, pelasi NHL-urallaan 77 runkosarjan ottelua. Hän on voittanut sekä KHL:n (2008–09) ja SHL:n maalikuninkuuden (2006–07). 

Koplan on tunnettu kovista hankinnoistaan, sillä viime keväänä joukkue hankki Kimi Räikkösen kaverinakin tunnetun Hannu Pikkaraisen. Manageri Jaakko Lipponen otti uusimmista hankinnoista ilon irti. 

– Elämyksistähän jääkiekossakin on pitkälti kyse, Lipponen totesi seuran tiedotteessa. 

Brendlin hankinnan juuret johtavat työsulkukauteen 2004–05. Hän pelasi Joensuun Jokipoikien riveissä 21 ottelua (9+10=19). Erityisen tunteikkaasti Lipponen muistelee ottelua KalPaa vastaan. 

– Pavel otti kiekon, ”liikkuvat taakse” keskialueen puolelta, järkyttävä pommi. KalPa-maalilla torjunut legendaarinen Pasi Kuivalainen haroi tyhjää. Kiekko takaraudasta takaisin peliin. Maalihan se oli, eivät vain tuomarit nähneet, niin kova oli laukaus, Lipponen kuvailee. 

Lipponen kiitteli tukijoita, jotka tekivät hankinnat mahdollisiksi. 

– Paljon puhutaan jääkiekon kiinnostavuudesta Suomessa ja niin edelleen. Viime keväänä, kun hankimme Hannu Pikkaraisen, se toi välittömästi hyvää värinää koko Savo-Karjalan II-divisioonan lohkon kevääseen. Uskon, että tässä on potentiaalia vielä paljon suurempaan kuin silloin.

Kauden ensimmäiset pelit

Brendl pelasi viime kaudella Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla HC Arlandan joukkueessa 12 ottelua, mutta tällä kaudella hän ei ole pelannut missään. 

– Minulta kysyttiin kiinnostusta lähteä mukaan vielä kerran mielenkiintoiseen projektiin Koplassa, ja tuloksen näette tässä. Pääsimme sopimukseen muutamassa päivässä, hän kertoi. 

LUE MYÖS: Jättiyllätys! Juhamatti Aaltonen palaa Pelicansiin

− Koplalla on alkamassa kovat pelit, kun tavoittelemme nousua. Uskon pystyväni tuomaan vielä oman mausteeni mukaan vahvaan joukkueeseen.

Lammassaari innoissaan mahdollisuudesta

Lammassaari, 33, on niin ikään kova nimi kakkosdivariin. Erittäin taitavan ja lahjakkaan hyökkääjän ura joutui sivuraiteelle jatkuvien loukkaantumisten takia. Hän pelasi urallaan 411 liigaottelua. 

Lammassari on pelannut urallaan myös EBEL-sarjassa, Tanskan pääsarjassa ja Saksan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Tällä kaudella hän on pelannut Eurajoen Lätkän kakkosdivarijoukkueessa kaksi peliä. 

− Joukkue on vahva, ja en näe syytä miksi emme menisi tällä joukkueella pitkälle kevääseen. Henkilökohtaisella tasolla pelihalut ovat erittäin kovat, ”Lamppu” sanoi. 

Videolla raportti tiistain liigakierrokselta. 


Lue myös:

    Uusimmat