Kajaania piinannut sarjanäpistelijä vangittiin – yli sata myymälävarkautta, pahimmillaan kuusi päivässä

32-vuotias kajaanilainen sarjanäpistelijä vangittin eilen poliisin esityksestä Kainuun käräjäoikeudessa. Mies oli tehtaillut myymälävarkauksia lähes päivittäin, pahimmillaan jopa kuusi päivässä.

Poliisi nappasi sarjanäpistelijän maanantaina, kun mies oli anastanut Kajaanissa arvokkaan matkapuhelimen paikallisesta liikkeestä. Voro oli katkaissut vaijerin, jolla puhelin oli kiinnitettynä telineeseen. Poliisin tavoittama varas oli ollut liikkeellä aiemmin anastamallaan maastopyörällä.

Miehen vangitseminen perustui epäiltyyn varkauteen, mutta erityisenä edellytyksenä oli rikollisen toiminnan jatkamisvaara. Rötöshistoriaa miehellä nimittäin piisasi.

Kontollaan kajaanilaisella näpistelijällä oli viime vuodelta yli 70 eri rikosta, joista hänet oli tuomittu lyhyisiin vankeusrangaistuksiin. Tänä vuonna mies on ollut myös ahkerasti liikkeellä, sillä häntä epäillään 48 eri rikoksesta.

Pahimmillaan kuusi myymälävarkautta päivässä

Rikokset ovat lähes kaikki olleet myymälävarkauksia, joita mies on tehnyt lähes päivittäin. Poliisin mukaan rikoksia on ollut pahimmillaan jopa kuusi samana päivänä. Pääasiassa varkaan matkaan on lähtenyt alkoholia.

Miestä ei ole voitu pidättää ja vangita aiemmin näpistysten perusteella. Varkaudesta hän oli pari viikkoa sitten pidätettynä lain salliman maksimiajan. Tästä ja aiemmista tuomioistaan huolimatta näpistelijän toiminta jatkui, joten hänet vangittiin nyt edellytysten täytyttyä.

Poliisi pyytää Trek-merkkisen, kajaanin Teppanasta viedyn maastopyörän omistajaa olemaan yhteydessä Kajaanin poliisin palvelupäivystykseen (0295 416520) tai sähköpostitse tutkinta.kainuu@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat