Kaivinkoneeseen törmänneen junan matkustaja: "Junassa tuntui nykäisy ja ikkunan ohi lensi tavaraa" – konduktöörit etsivät vaunuista hoitajia ja lääkäreitä

Parkanossa Pirkanmaalla kaivinkoneeseen törmänneessä junassa matkustanut Joonas Keskivinkka kertoo STT:lle, että onnettomuushetkellä junassa tuntui yllättäen nykäisy. Ikkunan ohi lensi myös tavaraa.

– Luulimme ensin että toinen juna pyyhälsi ohi, mutta sitten vaunujen alta alkoi kuulumaan kolinaa ja juna pysähtyi. Ihmiset alkoivat vähän huolestua, ja vaunuun tuli jännittynyt tunnelma, Joonas Keskivinkka sanoo.

Konduktööri ilmoitti sen jälkeen matkustajille, että kaivinkone jäi junan alle. Samalla konduktöörit alkoivat etsiä hoitajia ja lääkäreitä vaunuista.

– Sen jälkeen ilmoitettiin pian, ettei henkilövahinkoja tapahtunut. Kaikki matkustajat alkoivat huokailemaan helpotuksesta ja vähän naureskellakin.

Keskivinkan mukaan junassa olivat varsin "kuumat tunnelmat", sillä junan ilmastointi käännettiin pois akkujen säästämiseksi.

– Tilanne oli kuitenkin rauhallinen, ja pelastuslaitoksen työntekijät hoitivat homman ammattitaitoisesti, Keskivinkka sanoo.

Keskivinkan mukaan junan matkustajia siirrettiin onnettomuuden jälkeen toiseen junaan. Myös hän itse on päässyt jatkamaan matkaansa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja